2015. január 24.

Lovasi jól érezte magát

Az idei évet a Kiscsillag az Akváriumban nyitotta, a január 23-i teltházas koncerttel. A jegyek már néhány nappal az esemény előtt elkeltek, és ahogy az lenni szokott, ez remek alkalmat adott egy kis plusz pénzszerzésre azoknak, akik jól bevásároltak belőle.

Erősnek szánt nyitással érkeztek a fiúk a színpadra: palástban (alga nélkül), királyi koronával a fejükön vonultak be. Ehhez mérten Lovasi arcán valami eddig ismeretlen, lesajnálóan arisztokratikus kifejezés ült. Három számnak kellett lemennie, hogy levegyék a hacukákat.

kiscs_jan23_vagott.jpg

Új év, új koncert tematika. Kezdésnek most is egy ismertebb, pörgős dalt dobtak be (Állnak a férfiak), azonban hamarabb érkeztek meg a szívfacsaró, üvöltve sírós Kis óceán és társai. Több dal került most be a régebbi lemezekről, a Menetszél viszont kimaradt, amit a közönség hangosan hiányolt. Kaptunk viszont egy jó kis keretes szerkezetet, ugyanis Csillagék egy Kockacukorral engedték útnak a közönséget, a kicsit megszokottabb lassú levezető helyett.

Vannak dalok, amelyek jól működnek koncerteken, és olyanok is, amelyek kevésbé. A Tánc egyértelműen az előbbi kategóriába tartozik, ezt most nagyon szépen meg is lovagolták. Jó volt a fény, fizikailag is jól szólt a dal, és szépen fel volt építve mindezek összhangja. Különösen jól működött még a Légyszíves és az Örökre is, ahogy az lenni szokott. (A „sötét” szó elhangzásánál kötelezően kijátszott elsötétítésnél azonban továbbra sincs jobb ötlete senkinek.) Jól érezte magát a közönség – bár bizonyos helyeken állva a live stream kamerái kicsit zavaróak voltak -, pörgős volt a koncert, jól szólt, és az Akvárium még mindig szuper hely egy ilyen bulihoz. Azonban abban mindannyian egyetérthetünk, hogy aki a legjobban szórakozott, az maga Lovasi volt.

Összességében nem volt ez olyan erős indulás 2015-re, hogy nehéz legyen megugrani a lécet a továbbiakban. Kicsit több szövegtanulás Lovasinak, kicsit kevesebb öncélú szórakoztatás, és 2015 is összejöhet még.