2015. február 15.

Szex a zenében: 10 valódi árnyalat

Az elmúlt napokban két dolog volt, ami mindenkinek a könyökén jött ki: A szürke ötven árnyalatának sablonos, sekélyes szex-jelenetei és ezeknek végtelen taglalása, illetve a Valentin nap csöpögős, sziruposan romantikus eszméje. Egyáltalán nem kell messzire mennünk, hogy az átélt szenvedélyes, vad éjszakák lenyomatát ezerféleképpen megtaláljuk, a magyar alter világ például kiapadhatatlan forrásnak bizonyul. Vigyázat, 18-as-karikás-tartalom-bizony-ám!

szexilista.jpg

1. Kaukázus: Szalai Éva

A liberális: A Kaukázus igazi, nagy klasszikusa a szabad szerelemre biztat minket. „És hányszor kerültem már föléd az ágyba’ nyakkendőbe’. Szabad péntek, szabad szombat, szabad szerelmeskedni” Hát ki ne szeretne Szalai Évával almát szedni az Édenkertben?

2. Esti Kornél: Meztelen

A szenvedő: Ebben a dalban minden megvan, ami egy első szeretkezéshez kell (kellene): erő, lendület, vágy, finomság, félelem. „Elolvadnék, szeretkeznék, a félelemnek levetkőznék. Meztelen test, de most már úgy fest, hogy semmiképpen sem árva”  

3. Road: Nem kell más

A mindent elsöprő: Ennek a dalnak a meghallgatását csak úgy ajánljuk, ha lehetőségünk van azonnal ágyba bújni valakivel. „Nem kell más, úgy csókolnám a szádat, letépném az összes ruhádat, ahogy azt nem csinálta még más… Jó a kocsiban, a kádban, jó a fűben, az előszobában, nekem mindegy hol jön ránk.” 

4.Kiscsillag: MOL kútnál

Az enyhén visszataszító: Hát nagyon reméljük, hogy ehhez hasonló tapasztalata senkinek nincsen, de kétségtelen, hogy ez is egy árnyalata a szexnek… „Épp most szoptam le egy benzinkutast, vizet hörpölök az ondóra, mikor mögém lép egy szemüveges, és elkezd várni a mosdóra.”

5. Vad Fruttik: Másodpercek és decibelek

A másnapos: Hm… nos, igen… az alkohol oldja a gátlásokat, viszont ha az ágyban kötünk ki valakivel, akkor sem részegen, sem másnaposan nem feltétlenül számíthatunk túl sok jóra… „Soha nem elég jó, és sose lesz elég. Csak elfáradni tudok, pedig élvezni szeretnék.” 

6. Konyha: Kiskifli

A cuki: Bár a dal maga cseppet sem édeskedő, de valahogy a szöveg – legalábbis egy része – mégis… bájos. „Ugye hoztál fogkefét? És aludni hol szeretsz: a fal mellett vagy mindegy? Legyél kiskifli! Legyél kiskifli! Így nem tudok benned, nem tudok benned, nem tudok kárt tenni!” 

7. Quimby: Halleluja

A szókimondó: Van valami sötét és mocskos ebben a számban. A Quimby dala az Androidőhöz és a Libidóhoz hasonlítható talán, koncerten mindenképp átszellemülten vonaglós: „Csendben élvezz bele a fürdőkádba.” 

8. Elefánt: Szex

A kifordított: Ebben a dalban minden benne van, ami elméletileg romantikus lenne: padláson táncolás, csillagképek, hajnal, fehér paripa. De minden valahogyan pont kifacsart kontextusban. Zseniális. „Padláson táncolunk, szexért mindent elárulok.” 

9. 30Y: Haldal

A vicces: A dal hangulata talán kissé a Quimby-t idézi, egyszerre humoros, bulizós, kedves, és sok-sok értelmeznivalót hagy a hallgatónak: „Ágyba bújtak a halak az este, a fiúhal a lányhalba tette.” – mondjuk ez pont tök egyértelmű. 

10. Kispál: Nyár volt, s blúzát a szél

A nagyon kispálos: Hát erre nem is tudunk mit mondani. Kissé melankólikus és a maga nemében akár romantikus is lehet, közben meg annyira, de annyira kispálos! „Aztán meg rávonta, a nyirkos kis mellekre, a kezemet, hátha szerelmesek leszünk, aztán meg a lába közé terelgette mind az öt ujjamat, kettő becsúszott, három kinn maradt.” 

A teljes listát meghallgathatjátok ide kattintva.
Szerintetek kihagytunk valamit? Igen, tudjuk, 10 másik állati jó számot! Folytatjuk!