2015. március 1.

10 dal a színek bűvöletében

Most, hogy naptár szerint már tavasz van, és egy időre mindenki elteheti a téli kabátot a szekrény mélyére, arra gondoltuk, érdemes a hallgatnivalók közé is elkezdeni becsempészni színeket. Arról már nem mi tehetünk, hogy a listát végignézve úgy tűnik, a fekete a leginspirálóbb szín kedvenc zenekaraink számára, ami így egy kicsit túlsúlyba került…

Kezdjük el magunk mögött hagyni a szürke, borongós hónapokat ezzel a 10 minden értelemben színes dallal!zongoracica.jpg

1. Péterfy Bori és a Love Band: Fehér éjszakák

Ez egy jó kis tombolós nóta Boriéktól, amire be lehet indulni. Mondjuk koncerteken. Vagy reggel. Bármikor! A lényeg, hogy engedjük, hogy a világ egy percre a szívünkbe férjen!

2. Quimby: Legyen vörös

Örök kedvenc a Quimbytől.A monumentális refrén mellé a homályos történetet is imádjuk a lányról, akinek mindegy, csak “ a színe legyen vörös!”

3. Jurij: Kék a pólóm

“Látom, hogy látod és érzem, hogy érzed…” Én azt érzem, hogy ez a dal nem eléggé népszerű, pedig ki ne érezne együtt egy harmadik napja részeg, frissen dobott, kék pólós sráccal?

4. Hiperkarma: Zöld pardon

Erre a dalra már nyugodtan mondhatjuk, hogy klasszikus. Még az is ismeri, aki azt hiszi, hogy nem, aki pedig bevallottan igen, az biztos, hogy kívülről fújja a szövegét is. Álmából felébresztve is.  “Legalább azt mondd meg, hogy hová menjünk, az ostobákkal mihez kezdjünk…..”

5. Kistehén: Kék busz

Egy befelé figyelős,melankolikusabb dal a Kistehéntől. A szöveget értelmezve eggyel szomorúbb sztori tárul elénk, mint várnánk, legalábbis én így voltam vele. “Ennyi elég, legyen elég…”

6. Intim Torna Illegál: Fekete mambó

Ez nem egy jellegzetesen ITI-s dal, amiben a fekete mambó a körülöttünk lévő veszélyeket, konkrétan a drogokat hivatott megtestesíteni, ami “elrabolja a lelkeket”. Mi inkább csak a dalnak hagyjuk, hogy elraboljon minket!

7. Vad fruttik: Sárga zsiguli

A srácok bevallottan poénnak szánták ezt a dalocskát, mégis ez lett egyik első sikerük. “Magyar ember e-vel rappel, szeretned kell engemet mert…”

8. Kicsillag: Feketemosó

“Nem éreztem semmit, de biztos nagyon fájt…” A feketébe minden belefér, mindent elnyel, bármennyire pocsékul is érezzük magunkat. Ha együtt ordítjuk a fiúkkal a refrént, az pedig mindent lemos rólunk, ezt többen tanúsíthatjuk.

9. Kowalsky meg a Vega: Fekete lepke

Itt ez a bizonyos fekete lepke az igazságot testesíti meg, amit Kowáék a videoklipben meg is próbálnak elrabolni, de aztán kicsúszik a kezükből – hiszen nem létezik egy közös nagy igazság, “amire gondolok az csupán vélemény”.

10. Bérczesi Robi: Pirosmadár

Ez eredetileg egy Kex dal, amit Robi az Én meg az ének című szólóalbumára vett elő először, majd a legutóbbi MR Szimfonikon Lovasival párban dolgozta fel.

A listát ezúttal youtube-on tudjátok egyben meghallgatni!