2015. március 16.

Pörgessük fel a hétfő reggelt!

2da63312df17243749f67e7fe5cca6ac.jpgMegint hétfő van? Csörög a “vekker” mi pedig álmos, koffeinfüggő fejjel vonszoljuk ki magunkat az ágyból? Kávé nélkül be sem indul a nap? Na, erre mi nem mernénk fogadni. Összeszedtünk 10 olyan dalt, amikkel minden reggel könnyebben indul. Igen, még a hétfő is. Szóval: hangerőt fel!

É 
B
R
E
SZ
T
Ő
!

1. Kowalsky meg a Vega: Ébresztő!

Na, ezt a számot senki ne állítsa még véletlenül se ébresztő zenének, mert a kezdeti jihhhhááá-tól garantáltan infarktussal kelünk fel legszebb álmunkból. De Kowáék tudják, hogy érdemes kimászni az ágyból: „Ébresztő, fel, vár a nagyvilág!”  

2. Szeder: Reggeli dal

Ahogy a címében, úgy ízében és zamatában is ez egy igazi reggeli dal: nehezen kelsz ki az ágyból, először csíp a reggel, aztán rájössz, hogy „Itt van az egész nap előttem, bárki, bárki lehetek még…”

3. Vad Fruttik: Tánc

„Hogy jó lesz a kedve és vidáman él” – A Vad Fruttik szépen, fokozatosan építkező dala az első refrénre úgy felpörög, hogy tökéletesen megértjük, hogy Likó Marci nyelve sem tudja teljesen követni a szöveget. „A tánc, a tánc, én csakiserre vágyom!”

4. Kiscsillag: Tánc

Ez az a dal, amire minden Kiscsillag-koncerten mindenki elkezd táncolni. Nem is lehet rá mást csinálni, egyszerűen muszáj! „Csak ki kell mondanod a szót: tánc!”

5. Kaukázus: Ciprus

Szeles reggelekre, a buszmegálló felé sétálva ennél jobb dalt nem is ajánlhatunk: „a szél fúj új napot a régi égre”. Vigyázat: fülhallgatóval hallgatva garantált tünet a magától táncoló láb és a dudorászás.

6. Péterfy Bori & Love Band: Jó reggelt Bori

Borival jó nagyokat lépni a napfényben, főleg most, hogy egyre több van belőle már reggel is. Ebben a dalban elkísérhetjük fodrászhoz, boltba, újságoshoz, és mindjárt több kedvünk lesz felkelni.

7. Szabó Balázs: Megmozdultam

Ha Szabó Balázsra gondolunk, elsőre lehet, hogy egy szentimentális, csendes figura jut eszünkbe, pedig aki már látta őt élőben, az tudja, milyen pörgős és dinamikus is tud lenni. Bizony meg lehet rá mozdulni!

8. Óriás: Mindenki írja

„Végre élsz, végre felkeltél…” Igen, az Óriás is arra buzdít ezzel a dallal, hogy ne csak feküdjünk és keljünk, méghozzá nem is akárhogy, jó kis napindító ez is.

9. Kiscsillag: Jó napot

„Halló, halló, jó napot!” – kell ennél többet mondanunk?

10. Elefánt: Mona Lisa

Ez a dal egy paranccsal indul, amolyan Elefántosan : „Tánc!”…. Úgyhog ennyi, erre bizony kötelező táncolni, legyünk akárhol ma reggel: buszon, villamoson, metrón, autóban, munkahelyen.

 

Az egész listát itt tudjátok végighallgatni!

Úgy érzed, hogy mindenki elmehet a fenébe hétfő reggel? Akkor is tudunk jó zenéket! Kattints ide!
Kép: pinterest