2015. május 3.

Anyák napja alter módra

70ed63793c4e3bfe4d16498dda3ffd1b.jpg

Jeles nap virradt ma, nevezetesen Anyák napja. Persze Édesanyáinknak nem csak ezen a napon kell kedveskedni, de minden alkalom jó alkalom, nemdebár? 🙂 Körbenéztünk a magyar alternatív zenekarok háza táján is a témában, íme a találataink!

kép: pinterest

1. 30Y – Énte

Ugye ismerősek azok a reggelek mindenkinek, amikor egyáltalán, de egyáltalán semmi kedvünk nincs felkelni? Ebből jó esetben több volt/van sulis éveinkben, de akkor viszont még ott volt anyukánk, aki gondoskodott róla, hogy el ne aludjunk… Igen, jó érzés, amikor: „Hagyom neki hogy ő ébresszen ,és a paplant a fejemre húztam!”

2. Kiscsillag – Teremőr

Lovasi az egész családot szépen felsorolja ebben a számban, egészen szürreális dolgokhoz hasonlítva őket. Azért jól gondoljuk meg, hogy kisbolygónak, hableánynak, zongorának vagy mondjuk tömött libának nevezzük-e édesanyánkat ezen a szép napon.

3. Kistehén Tánczenekar – Az anyu meg én

Édesanyánk sok mindent jelenthet nekünk, kapcsolatunk Vele sokféle árnyalatot kap, sok mindenen keresztülmegy ahogy növünk fel, de ez a dal visszavisz minket oda, amikor még mindannyiunknak biztos, hogy ugyanazt jelentette: pici gyerekként. És mi ez az ugyanaz? A biztonság, az állandóság, a melegség, az intimitás.

4. Szabó Balázs – Anyai termál

Szabó Balázsék ebben a dalban is lüktetnek, kavarják ügyesen a rockosat a népiessel, ahogy szokták. Szövege sem egyszeri hallgatással kipipálható és érthető, de valahogy arról az időszakról szól, amikor kirepülünk a családi fészekből, de persze Anyáink vigyázó szeme mindig rajtunk. „Itt anyák kukucskálnak, csillog a szemük az égen, millió magányos szempár, keresi a fiát az éjben”.

5. Kispál és a borz – Kicsit hadd

Kicsit hadd maradjon minden így anyukám! Nem csak reggel, amikor ki kell kelni az ágyból, hanem egyébként is. Legyél az anyukám, én meg lehessek gyerek!

+ 1. Vad Fruttik – Sárga zsiguli

Hát ennek a dalnak a legnagyobb jóindulattal sincs Anyák napi hangulata, de mivel valamiért mindannyiunknak beugrott, ezért úgy gondoltuk, mégiscsak elfér ebben a listában. „Szóljál má’ mutternak, dobjon le szotyira pénzt!” Azért a végkicsengés épp ide illik: Zajlik az élet – Szeretlek anyukám!

Teljes lista a youtube-on!

kép forrása: pinterest