2015. június 13.

10 megnyugtató dal, ha kell egy nagy levegő

Nem lehet mindig minden rendben. Néha tök jó szenvedni, mert legalább történik valami, de van, hogy az is elviselhetetlen. Valószínűleg mindenkinek megvan a jól bevált dala azokra a helyzetekre, amikor legszívesebben kiszállna az életből, hogy egy kis nyugalma legyen. Mi most a tíz legkedvencebb nyugi-dalunkat gyűjtöttük egy csokorba nektek. Érdemes az alább látható sorrendben hallgatni őket! 🙂 

tumblr_nos8pjqkwp1uo7ripo1_500.jpg

1. Szabó Benedek – galaxisok

Elringat ez a dal. Ha a szövege nem is olyan pozitívan megnyugtató, mégis azt sugallja, hogy nem kell annyira szétesni, és ráfeszülni. Könnyűnek lenni a legnehezebb, mégis jó adag beletörődést találunk itt. Ha máshogy nem megy, hát legyen így.

2. Bagossy Brothers Company – Ha rólad szólna

Ez már az az állapot, amikor érzed, hogy kezd múlni a neheze. Nem az igazi még, de a tűz most már vízzel oltható. Talán van valami bája is ennek az állapotnak, ilyenkor szokott eljönni egy-egy olyan pillanat, amikor azt érzed: most már biztosan nem tart örökké a rossz. „Egy filmvásznon majd újranézem, és emléked egy dobozba teszem.”

3. Esti Kornél – Téren 

Egyedül vagy. Macskakő, sötét, csend. Lefekszel, és azt gondolsz, amit akarsz. Ki is mondhatod, mert nem hallja senki. Ilyenkor nincs olyan ember, aki melléd kellene, hogy feküdjön. 

4. hiperkarma – pont

Minden úgy lesz, ahogy lennie kell. Annyi szeretet, és annyi jókívánság van ebben a dalban, hogy biztosan mosolyt csal az arcodra, még akkor is, ha éppen üvölteni akarsz.

5. Kispál és a Borz – WC-n sírni

Az egyik legerősebb Kispál és a borz versszak hallható ebben a dalban.
Érezted már úgy, hogy senkinek nem lennél a helyében? Ennél jobban talán még soha nem sikerült megfogalmazni, mit jelent boldognak lenni. És hidd csak el, hogy lesz még ilyen.

6. Kaukázus – Riadó

Most dőlt össze az egész világod? Olyan, mintha az apokalipszis közeledne, és minden pánikszerűen omlana össze? Hallgasd meg ezt a dalt, és tudni fogod ki az, aki mellett még akkor sem pánikolnál, ha megjönnének az ufók.

7. Szabó Balázs bandája – Hétköznapi 

Ha a hegedű önmagában nem elég megnyugtató, akkor jobb, ha Szabó Balázstól tudod meg, hogy van egy hely, ahol közel vannak hozzád az álmaid. Lehet, hogy úgy tűnik, a szél viszi épp, és a kezed oda fel sem ér, de talán épp ez visz közelebb.

8. 30y – Ahogy elképzeltem

És ha semmi nem lesz úgy, ahogy elképzelted? Akkor sincsen baj. Gondolj csak bele, hol lennél most, ha minden úgy alakult volna, ahogy eltervezted! A meglepetések visznek sokszor a legjobb irányba.

9. Lovasi András – Csend meg a zaj

„De tényleg, hidd el, még sokat gondol rád”. Nem, nem az, aki miatt ki vagy borulva, hanem a lelked. Benne bujkál a dalban az üzenet, hogy magaddal foglalkozz, mert magaddal kell jóban lenned egész életedben.

10. Pegazusok nem léteznek – Társasjáték

Amikor azt hallod, hogy „a legvégén majd célba érünk”, akkor hirtelen elhiszed. Amikor ezt a dalt hallgatod, akkor olyan egyértelműnek tűnik ez: van egy végpont, és arra haladunk, csak még nem tudjuk, hogyan.

A teljes listát pedig ide kattintva tudod végighallgatni. 

kép: tumblr