2015. június 28.

10 dal, ha rád fér egy kis extra adag önbizalom

Van olyan veletek is, amikor rátok férne hirtelen egy plusz adag önbizalom? Mondjuk, éppen vizsgára/állásinterjúra/első randira mentek, és megcsap az „én úgysem leszek elég jó” érzés? Vagy csak simán benne vagytok egy rosszabb napban, és egyszerűen kell, hogy valaki egy kis pozitív energiát sugározzon felétek, amitől elhiszitek, hogy igen, mindent meg fogtok tudni oldani? Na, mi mutatunk 10 dalt, amikhez ilyen helyzetekben bátran nyúlhattok.7b8e97802c95cfc391ac3aaaa6ae150e.jpg

1. Óriás: Mindenki írja

„Végre élsz, végre felkeltél… végre nem csak fekszel és kelsz” így indul ez a dal az Óriástól, a refrénjétől pedig garantáltan erősnek és nagynak érezzük magunkat: „nincs túl nagy fal amivel nem bírnék!” Nekem az a dal az egyik kedvenc felpörgetős, önbizalom-tuningolós nótám, nem véletlenül első a listán.

2. Kiscsillag: Kockacukor

Szintén nagy kedvenc, klasszikus kit érdekel az egész világ életérzés, na meg mások véleménye meg hasonlók, inkább öleljük magunkhoz azt a pontot, amikor egyszerűen megununk már minden ilyesmire odafigyelni. „Felállok az ágyon a párnát falhoz vágom és azt ordítom meguntam félni!”

3. Ivan and the Parazol: Jól áll nekem az élet

Amikor kicsit bizonytalanok vagyunk, nem is kell más, mint hogy szépnek és lazának érezzk magunkat, ettől a daltól pedig ez garantáltan sikerül. Persze a kellő humor is benne van, anélkül ugyanis semmi nem működik: „Szólok, hogy lásd: jól áll nekem az élet, meg ez a túl lazára vett felöltő!“

4. Amorf Ördögök: A dióhéj hajós

Ettől a daltól tuti mosolyogni fogsz, ha meghallgatod. Még ha nem is akarsz a médiában dolgozni, néha egy olyan hozzáállás, hogy: „Szülinapomra tűzijáték legyen, meg a léghajóra örökbérletem” jól jöhet!

5. Szabó Balázs Bandája: Megmozdultam

Ha ennek a dalnak nem figyelünk a szövegére, csak hagyjuk magunkat sodortatni a zenével, már akkor is tettrekészebek leszünk. De ha még a szöveget is hozzáadjuk, egyenesen ki fogunk csattani a végére a sok energiától!

6. Zaják és Társa: Szuper ez az élet

Az alter világa azért nem az amerikai gondtalan boldog életérzést hozza leggyakrabban, de kellő iróniával, azért akárhogy is, ne felejtsük el, hogy tényleg szuper ez az élet. A refrénje ennek a dalnak zseniális: „Szuper ez az élet és szuper ez a sztráda, Valaki tényleg jól kitalálta, Köszönöm istenem vagy köszönöm valaki, mindegy hogy kinek csak kösz kösz köszi!”

7. Konyha: Leteszem, lerakom

Ez a dal nem teszi le még teljesen azt a bizonyos valamit, (feltehetően egy előző szerelmet), de kezdőlökésnek megteszi. És milyen jó lesz majd letenni, nem kattogni, nem agyalni, és igenis mosolyogni, hiszen: „Csupa szív a világ, Aki mer, nekivág!“

8. Kispál és a Borz: Tiszai pu

Ez a dal az igazi kifigurázása annak az érzésnek, amit itt ezen a listán keresünk, de pont ezért segít: biztos, hogy jókedvünk lesz tőle, és megmutatja, hogy nem kell mindig annyira komolyan venni magunkat. “Vagyok olyan erős, mint egy erős ember, Megmentelek kicsi világ, Zuhanok, de szárnyam lesz ez a kabát…!”

9. Péterfy Bori & Love Band: Téged nem

Csajoknak (de pasiknak is 🙂 ) sok mindent ajánlhatnánk Boriék életművéből, amik mind girlpower-élményt adnak, sőt nem is csak konkrét dalokból, hanem Bori egész színpadi jelenlétéből komoly önbizalom meríthető. Most egyik legnagyobb slágerük került fel a listára.

10. Pál Utcai Fiúk: Bál

A végére egy klasszikus, amitől a táncos lábunk is megjön. “Királynő vagy, de én a király.” Ennyi! 🙂

Ha szeretnéd a  teljes listát végighallgatni, katt!

kép: pinterest