2015. július 15.

AlteRába, 1. nap – repülőrajt

Azt kell hogy mondjam, ha egyszer meghalok, és eljő értem a villásfarkú, akkor egy Alterába-szerű helyre szeretnék kerülni. A magyarázat egyszerű: Itt minden alter, tényleg ez az ország legnagyobb kertipartija, és már egy nap alatt mindenkit ismerek.

“Minden kezdet nehéz” – szokás mondani, de itt még egy nehezebb kezdést is imádtam volna. Egy délelőtti gyors sátorverés, és a meglepetés, hogy benne vagy az első százban, akik ajándékot kapnak…felbecsülhetetlen. (Mondjuk az ajándékként kapott szentgotthárdi élményfürdős belépőt nem tudom mikor váltom be, viszonylag kevésszer járok szép kis hazánk ezen részén.) Ámulatba ejtő press karszalagunkat 4-kor osztották ki, így kellőképpen sok időnk volt felfedezni Körmend város szépségeit. Borzasztóan hangulatos és csöndes, kedves képet mutat. Mármint nem most. Mert most egy hétig dübörög az alter! Érdemes még útra kelni és nagy lendülettel érkezni!

1086_94834_img_7545_n.JPG

A sajtótájékoztatón elmondták, hogy idén több olyan változás is van, ami megkönnyíti az életünket. Példának okáért minden budiban van világítás. És tényleg. Erre szinte sehol nem figyelnek eléggé. Amúgy is olyan családias az egész, mondtam már? A teljes terület nem nagyobb mint egy focipálya és egy részegen is teljesen belátható füves terület, aminek a szélén félkörben helyezkednek el a megváltást jelentő ital, étel és patykellék-ellátó helyek. Igaz, hogy nincs sok különböző kajálda a fesztivál területén, de ez is épp elég.

Kardos-Horváth János nyitotta a fesztivált, egy igen csak sok reménnyel kecsegtető felütéssel. Habár még egészen kevesen voltak a koncerten, a hangulat annál inkább tetőzni látszott. Persze az este vége még messze volt, a szívünk repesett: érkezik a Heaven Street Seven! Emberek! Megjött a Jóságos, mindenki jókedvű. Nem csak azért mert imádom őket, vagy mert nem zenélnek tovább, de majdnem megkönnyeztem a koncertet. És nem csak én voltam így vele. Többen is mondták, hogy valószínűleg ez utolsó HS7 koncertjük. És ez szomorú. Mondjuk a búcsúajándéknak szánt hatalmas üveg HS7-Alterába bor telitalálat volt a rendezők részéről.

1086_65763_img_7524_n.JPG

Aztán kicsit más vizekre eveztünk. A nem annyira alter, sokkal inkább folk Firkin úgy megtáncoltatta a jónépet, hogy azt sem tudom hogyan éltük túl a későbbieket. Pedig ezután még vissza a volt a Fish. Akik az igazi punk-rockra szeretnek pogózni, azoknak is remek estéjük lehetett. A Wellhello átiratuk – megkockáztatom- sokkal jobb, mint az eredeti. Az ő szavaikkal élve, ők lettek a magyar Wellhello.

Most pedig itt ülök a kemping padjain. Szép lányok lájkolják a m.a.csek oldalát mellettem. Úgyhogy tegyétek ti is ezt! Még visszatérek. Álmos el.

fotók: alterába