2015. július 19.

11 típus, akivel összeakadhatsz koncerteken

Vannak bizonyos embertípusok, akik mindig fellelhetők koncerteken. Minhta klónozva lennének, de tényleg. Mindegy, milyen zenekar koncertjén vagy, mindegy, milyen helyszínen, szabadtérin vagy zárt helységben, fesztiválon vagy klubban, az alábbi kategóriákba sorolható emberekkel tuti összefutsz. Akár akarsz, akár nem…87ef949fd060f5905346df5097020dccd6965f4767fa6cbaf7c800fa970a7ddb.jpg
1. A pasi, aki egy fejjel magasabb nálad

Még ha nem is vagy különösebben alacsony, akkor is tuti, hogy a koncert egy pontján úgy alakul, hogy beáll eléd az egyetlen olyan pasi a környéken, aki kimagaslik a sorok közül. Mert anélkül nem élet az élet, és nem koncert a koncert, ugye.

2. A megingathatatlan nyugalom

Avagy a pasi, aki lehet, hogy nem magasabb nálad, de valószínűleg szélesebb. És nagy eséllyel izzadtabb. Áll, és nem mozdul. Néha fényképez, leggyakrabban egyedül van, a zene feltehetően átjárja minden porcikáját, de nem csinál vele semmit. Nincs baj ezzel a típussal, leszámítva, hogy soha nem akkor tűnik fel mellettünk, ha pogó-veszélyes övezetben vagyunk.

3. A smároló párocska

Na ennél kevés idegesítőbb jelenség van koncerteken. Értem én, hogy ha szerelem van, vannak pillanatok, amikor muszáj cselekedni, na de hogy szinte végig? És pont az orrom előtt?

4. A részeg, jókedvű pasi, aki leönt sörrel

Nincs azzal semmi baj, ha valaki már lazára itta magát. De ha annyira lazára, hogy már nem tudja kontrollálni a végtagjai működését, abból lehetnek kisebb kellemetlenségek…

5. A hamisan, de nagyon hangosan éneklő/sikítozó csaj

Ezzel a típussal kicsit elfogultak vagyunk, mert tisztában vagyunk vele, hogy sokszor mi is beletartozunk… 🙂 Ettől függetlenül tény, hogy baromi idegesítő, ha az ember jobban hallja a mögötte/mellette álló lelkes rajongót, mint a zenekar énekesét.

6. A helló-szia-mizu srác

A fiú, aki a koncertet szeretné kimaxolni, és az is lehet, hogy fogalma sincs melyik banda áll a színpadon, de feltett szándéka meghódítani valamelyik rajongó lányt. Az egyik altípus már a produkció alatt a füledbe ordítja, hogy nincs-e kedved meginni utána valamit, a másik típus csak csábos pillantásokat küld feléd, majd ahogy a banda elhagyta a színpadot, akcióba lendül.

7. Az öntudatosan törtető lányok

Nagyjából az első vagy második számnál, de néha magánéleti drámák miatt csak kicsit később szoktak feltűnni azok a lányok, esetleg fiúk, akik úgy gondolják, alanyi joguk és helyük van az első sorokban. Mindegy hol állsz aktuálisan, könyökkel jönnek, a semmiből bukkannak fel, és mielőtt még felkészülhetnél a csapásra, rád borítják a kezedben lévő fröccsödet.

8. Az utolsó számra előretolakodó pár

Sok fejtörést okozott már nekünk ez a jelenség: a visszataps utolsó számánál megjelenik egy pár, vagy csak úgy két ember hátulról, és az előzőekhez hasonlóan muszáj előre jutniuk, azonnal. Kezdünk arra gyanakodni, hogy az utolsó számnál valamit osztogatnak a kordonnál.

9. A nagyon beleérzősen táncolós

Szintén a tömegben elfoglalt helytől függetlenül kerül a közelünkbe egy személy, aki nagyon szeret táncolni. Koncerten megkövetelt és alaposan kihasznált élettere általában három vagy akár négyszerese is lehet a kettes pontban bemutatott személyének.

10. A „meghalok, ha nem lesz setlistem, de akkor is, ha igen” lányok

Aki még nem látott ilyet, az nem jár eleget koncertre. Ha nincs túl sok megtermett fiú, akkor ők végig az első sorban állnak, a koncert után pedig úgy helyezkednek, hogy egyszerre legyen esélyük a színpadon később feltűnő zenészektől bármit szerezni, amihez valaha hozzáértek, illetve elkapni őket a kordonnak, vagy színpadnak azon az egyetlen három centis részén, ahonnan belátni a backstage-be. 

11. A két srác, akik egész koncert alatt dumálnak

Ők azok, akik akkor jönnek rá, mennyi mondanivalójuk van egymásnak, amikor a koncert elkezdődik. És lehet a zene bármilyen jó, meg bármilyen hangos, meg lehetnek körülöttük akárhányan, ők bizony akkor is megpróbálják egymás fülébe kiabálni a rengeteg megbeszélnivalójukat.

Ti talákoztatok már velük? Esetleg magatokra ismertetek valamelyik típusban? 🙂

kép