2015. augusztus 1.

Búcsúlevél a HS7-nek

Megkértünk néhány zenészt, hogy írják meg nekünk, mi lenne a búcsúüzenetük az utolsó koncertjüket adó Heaven Street Sevennek. Voltak olyanok is, akik nem szerettek volna ilyen formában búcsúzkodni, és úgy gondolták, hogy a sok közös évet nem lehet pár mondatba szuszakolni, sokkal inkább egy közös fröccsözés alkalmával elmondják majd személyesen. A többiek üzenetei meg itt vannak, mi pedig annyit tennénk hozzá, hogy olyan jó, hogy voltatok. <3

hs7_bucsu.jpg

Az egész zenekarral még nem sikerült megismerkednünk, de Németh Robi már a korai időktől kezdve támogat minket. A Deezeres kampányuknál is közreműködött, amit végül sikerült megnyerni, hangszert is adott kölcsön az albumunk munkálatainál és ha összefutunk véletlen, általában intéz hozzánk pár biztató szót. Ezúton is köszönjük neki és remélhetőleg még hosszú ideig megmarad ez a jó viszony közöttünk!
     Middlemist Red

Én azt üzenem, hogy jobban várom a vissza-visszatérő koncertjüket mint bármi mást egész eddigi életemben!
     Kardos-Horváth Janó (Kaukázus, Kafkaz, Hahó együttes)

Búcsúüzenetekben nem vagyok valami jó, úgyhogy inkább csak egy pár mondatban elmondom, amit gondolok. Nagyon sajnálom, hogy a Heveny augusztusban abbahagyja, persze megértem, mert 20 év az 20 év, főleg úgy, hogy jelentős tagcsere talán csak egyszer fordult elő náluk ennyi idő alatt, ami egészen ritka és kivételes. Szóval, szerintem eleve a HS7 írta Magyarországon a legtöbb popslágert, a popslágernek abban a pozitív értelmében, amit ez a szó a magyarnál fejlettebb könnyűzenei kultúrával rendelkező országokban jelent. Minden Heveny lemezen van legalább 3-4 olyan dal, amit külföldi ismerőseimnek büszkén mutogatnék, hogy “haha, hülye angolok, nekünk is van R.E.M.-ünk, Interpolunk, csak úgy hívják, hogy Heaven Street Seven“.  Emellett a másik dolog, ami miatt szerintem kiemelkedtek a mezőnyből, az a tagok által teremtett szellemiség, vagy “közös vibe”, amit persze én is már inkább csak akkor éreztem meg, amikor személyesen megismertem őket, de valahogy ezt a dolgot talán még a daloknál is fontosabbnak tartom. Szerintem, ha a zenekarból bárkit is kivettél volna és beraktál volna a helyére egy másik zenészt, akkor eltűnt volna az előbb említett “szellem”. Azért én egy nagyon kicsit bizakodok, hogy nem örökre szól ez a búcsú. Bárhogy is lesz, rohadtul fognak hiányozni.
     Lázár Domokos (Esti Kornél, Pegazusok Nem Léteznek)

Köszi, hogy voltatok, hogy nézhettünk titeket lentről és hogy zenélhettünk egyszer együtt is! Nagy élmény volt. A legjobbakat kívánjuk mindenkinek, bármit is tervez a jövőben!
     Meztelen Diplomaták

Jó, feloszolhattok, de csináljatok gyorsan egy új zenekart.
     Szendrői Csabi (Elefánt)

Kedves HS7, köszönöm az elmúlt több mint 15 közös évet! Veletek nőttem fel – emlékszem, még a Wallflowerrel kezdődött minden –, és soha nem gondoltam volna tizenegykét évesen, hogy később barátok leszünk és közösen fogunk koncertezni és, hogy végül egyszer írnom kell egy ilyet. Köszönöm a rengeteg szuper koncertet, a kiváló dalokat és a közös utazásokat! <3
     Horváth Kristóf (Esti Kornél, Hó Márton és a Jégkorszak, Pegazusok Nem Léteznek)

fotó: HS7 facebook