2015. augusztus 17.

A legnagyobb alter koncertslágerek

A legtöbb zenekarnak van egy karakteres dala, amit először megismerünk. Ez az a dal, ami ha megszólal a koncerten, akkor azok is teli torokból üvöltik a szöveget, akik egyébként csak véletlenül keveredtek oda, és nem is ismerik a bandát. Ha mindegyiket ismered, vagy ha legalább egy olyan van köztük, amit már nagyon kezdesz unni, akkor igazi alternatív zene rajongó vagy, gratulálunk!

koncertslagerekhez.jpg

1. Kispál és a Borz – Zsákmányállat

Közönségkedvenc, csodálatosan lehet együtt énekelni, hogy “zsákmányállat máját mosom egy névtelen patakban…!”.

2. Quimby – Autó egy szerpentinen

Az a dal, ami fájhat is, meg fel is vidíthat, de a “kócos kis romantika tejfogával a szívembe mart” erősen töri magának az utat a szállóige státusz felé.

3. 30y – Bogozd ki

Szexeljünk össze-vissza mindenkivel, meg legyünk fiatalok és felelőtlenek, mert nyár van. Ennek az életérzésnek a himnusza ez a dal.

4. Péterfy Bori és a Love Band – Téged nem

Minden megbántott, megcsalt vagy átvert nő kiteljesedhet ebben a dalban, csak ki kell ragadni azt a kis részt, hogy “téged nem” és jó hangosan kell kiabálni.

5. Heaven Street Seven – Krézi srác

Annyira reméljük, hogy énekelhetjük még ezt a dalt Szűcs Krisztiánnal, hogy itt is felsoroljuk. Meg persze azért is teszünk így, mert az “elmúlt a nagy szerelem” érzés feldolgozását nagyban elősegíti, ha hangosan kiabáljuk koncerten a szöveget.

6. hiperkarma – amondó

Becsületére válik annak, aki ezt végigénekeli (?) Bérczesi Robival… De attól még ugyanolyan jót lehet rá tombolni, és kis rákészüléssel a megfelelő időben bekiabálni, hogy “Akarod-e? NEM!!”. 

7. Kaukázus – Szalai Éva

Ebben meg szerelmet lehet vallani, hogy a fenébe ne imádná mindenki? Gumicukor vagyok a tenyereden!

8. Kiscsillag – Légyszíves

“Vigyetek el engem is lassúzni srácok!” Ezt nagyon őszintén tudjuk nekik.. izé, velük énekelni.

9. Magashegyi Underground – Rázz fel

“Nyúlj utánam, rázzál fel, vegyél rá, és vigyél el!” Bíborka arcán gigantikus mosoly, mi meg együtt ugrálunk vele erre a dalra, mintha súlytalanok lennénk.

10. Vad Fruttik – Lehetek én is

Addig kiabáljuk, hogy “lehetek én is az egyetlen”, amíg meg nem győzzük magunkat róla, aztán ezzel a bizonyossággal isszuk meg a nyár utolsó fesztivál fröccsét, mielőtt hazamegyünk rápihenni a szeptemberre…

A teljes listára pedig itt tudtok tombolni. 😉