2015. szeptember 6.

10+1 dal szakításhoz, összetört szíveknek

A szerelem csodálatos – akkor, ha viszonozzák, és úgy érezzük, eléggé fontosak vagyunk a másiknak. Azonban attól a pillanattól kezdve, hogy annak a valakinek nem kellünk, ugyanaz az érzés, ami korábban a mennyországba repített, poklot teremt számunkra itt a földön. Csak kérdések maradnak, válaszok nélkül, fájdalom és sebek. Amik vagy begyógyulnak valamikor vagy nem.

an-adulterous-relationship-breakup-545x363.jpg

1. Heaven Street Seven: Azért nincs tovább

Van, hogy ennyire egyszerű. Azért nincs tovább, mert vége van. Azt szeretnénk, hogy a másik azt mondja, neki is fáj, ő is sajnálja?  Nem, néha sokkal jobb, ha a miértre csak egyszerűen ezt kapjuk válasznak, végülis fel lehet ezt fogni. Nem kellesz. Számít ilyenkor bármi más?

2. Elefánt: Tizenhat

Talán a legerősebb dal a listában. Egyszerre lenne kedvünk magunkba fordulva sírni és világgá üvölteni a fájdalmunkat. „Olcsóbb a lélek, ha a húst jobban viszik, tudunk majd erősek lenni, csak ne magadnak próbáljál mindig jót tenni, MENJ KI ÉS ÍRD KI A FALRA HOGY ENNYI!”

3. Esti Kornél: Akkor hagylak el

Elcsesztétek, kész, vége, és ezzel tisztában is vagytok, jobb esetben mind a ketten. Most már bármit csinálsz, bárhogy kapálózol, itt a vége. „Akkor hagylak el, mikor senki nem izgul, mikor minden csendes, én akkor hagylak el.”

4. Kiscsillag: Sirály

Hiába érezteted azt, hogy ő az az egy, hiába hozod le a csillagokat, valamikor ez már nem elég. Neki más kell, és tényleg pár centire vagytok a semmitől ide. Minden nap távolabb kerültök egymástól, de még képtelen vagy felfogni, hogy mi történt. Igen, egyelőre idáig tudod a történetet… 

5. Belmondo: Mikor

Ez a dal talán sokkal inkább abból az emberből szakadhat fel, akinek már minden mindegy. Aki már felkészült mindenre, akinek már megszakadt a szíve, akinek már nem számít semmi. Aki csak szeretni szeretne, de már nem lehet, mert hiába várt.

6. Margaret Island: Nem voltál jó

Gondoltad azt egy percig is, hogy elég voltál? Dehogyis! Hagyd, ha menni akar, és azt mondja, nem érdekled már, akkor az úgy is van. Ha akarna, nem hagyna magadra. Nem érdemes menni, és remélni. Nem voltál jó. Hiába ő talált szíven, tévedtél.

7. Kiscsillag: Szirmok

Nem szeret, de reménykedünk benne, hogy ezt azért még nem ma kell megtudnunk. „Elhagylak, mert régi vagy, a szagod se jó és, elhagylak! Mit nem értesz, egyszerű!”. Ez tényleg ilyen egyszerű, vagy elhagy, vagy nem. De lehet, hogy butaság abban reménykedni, hogy majd csak holnap halljuk, amit úgyis tudunk.

8. Magashegyi Underground: Szinopszis

Beletörődés, önostorozás, tehetetlenség, kapaszkodás a szerelembe, az emlékekbe, az eltűnt időbe, belé. Mint egy szomorú téli táj, amiben már nincs élet csak fagy és reménytelenség. De mi lesz most? „Hogy is mehetne bármi nélküled?”

9. Kardos-Horváth János és Pásztor Anna: Ünnepélyesen fogadom

Vannak jobb pillanatok -minden szakítás alatt vannak jobb pillanatok. Ezek a pillanatok pedig dacosak, kemények, hidegek és önfejűek. Igen, szeretlek, szerettelek, senki nincs hozzád fogható, de megölted a lelkem, összetörted a szívem, és én soha többé nem adom oda senkinek.

10. Heaven Street Seven: Gesztenyefák alatt

Nagyon szerelmesnek (hülyének?) kell lenni ahhoz, hogy elfogadd, nem kellesz a másiknak, de úgy érezd, ott leszel, ha mégis meggondolja magát. „De hogyha úgy leszel vele, hogy mégiscsak néhanapján, szükséged lesz rám, én majd ott fekszem, ahol hagytál.”

+1. Pegazusok nem léteznek: Társasjáték

Amikor még volt remény, ha csak halvány is. „Itt vagyunk még, meddig leszünk, társasjáték a mi életünk, a legvégén majd célba érünk, a végtelenbe visszafekszünk”.

kép innen.