2015. szeptember 13.

5 macskás dal

Ilyen névvel, hogy “M.a.csek”, nem bírtuk ki, és összeállítottunk egy macskás listát alter dalokból. Hallgassátok szeretettel! 🙂large.jpg

1. Kispál és a Borz: Macska

Egy mondhatni régi klasszikus, aminek persze semmi köze a macskákhoz. Viszont egy baromi jó sor rengetegszer hangzik el benne: „Nézd, hogy lóg le a lábam a felhődről!” Sortapadás-veszély!

2. Quimby: Ha a cica nem mászik

Zseniális szösszenet a Quimbytől, kicsit olyan részegen megfejtős hangulattal. A tuti megoldás ott a végén: „ha alkalom sincs már, terülj el egy holnapon.”

3. Péterfy Bori & Love Band: Macskanő

Ki másnak lenne Macskanő című dala, mint Borinak? És mi másról szólna ez a dal, mint a csábításról? „A kilenc életet én lejátszom veled…”

4. Anna and the Barbies: Macska

Egy igazi domina a listán, és a dal is jól megmondós, pasinak beolvasós. „Legközelebb, ha lehetne, másfelé mennék helyetted”, „ó, hogy aszódna meg a szerelem”, „úgy fáj a semmi, jó lenne lenni valahol, valamiért, valakivel.”

5. PASO feat. Harcsa Veronika: Cicadal

Ez a dal eredetileg a Macskafogó című rajzfilmből van, amiben Postássy Juli énekli, és nagyon érdemes meghallgatni. Harcsa Veronika és a PASO előadásában inkább bulis, bájos és játékos lett, de így is szeretjük!

+1 Bérczesi Robi: Macskafogó

Az Én meg az énekről egy kis ráadás a végére.

A teljes listát itt tudjátok meghallgatni!

kép: tumblr