2015. szeptember 20.

Megjelent! Kaukázus Live DVD

Megjelent a Kaukázus első, kézzel fogható és hivatalos hang- és képhordozója DVD formájában. Kardos-Horváth János, a zenekar frontembere így nyilatkozik erről a mindannyiuk nevében:

“Egyfajta leg lett ez a dvd, mert a legjobban koncertszámokká alakult dalainkat játszottuk el újra. Sokáig kizárólag azzal foglalkoztunk, hogy nekünk mi tetszik, most viszont az összes »kreatív önzést« visszaszivattyúztuk a közönségbe.”

kaukazus-promo-2014_kisebb.jpg

Ez egy újfajta közeledés a valósághoz, mert a kezdeti években elsőként tették ingyenesen letölthetővé a zenéjüket, szembemenve az általánossal; “add el és vidd el” volt a jelszó az akkori követők legnagyobb örömére. Azóta elteltek évek és a zenekar új körülmények közé tért vissza, most pedig máshogy beszélnek a múltról, ismét a trenddel ellentétesen, mégpedig ebben a rögzített formában.

“Reméljük minden kedves régi, új és régi új érdeklődőnk, követőnk – netán rajongónk – örül, hogy magas minőségű hangot és izgalmas képet kap rólunk – ilyen volt a Kaukázus 2014-ben! Az unortodox módon kézzel fogható formában megjelent Kaukázus LIVE DVD korlátozott számban kapható a koncerteken, a frontember, Kardos-Horváth János, Földlakó 2.0 című dalszövegeket és egyszerűsített gitárkottákat tartalmazó könyvével együtt!”

A stúdióban felállított koncertkörülmények közt felvett népszerű dalok mellett a legutóbbi K.U.S. (Kérni Ugyanazt Semmi) című albumról megjelent videoklipek is megtalálhatók egy további fricskával fűszerezve… érdemes figyelmesen végignézni! A hagyományos videofelvételek képi világát idéző izgalmas látvány mellett hallgatni is élvezetes a lemezt, köszönhetően a hozzáértő keverőmunkának, mely Ligeti György és Toldi Miklós füleit dicséri.

Ahogy János mondja a megjelent anyagokról: „Ez legalább 5 – lehet nézni, hallgatni, olvasni, megtanulni és énekelni!”

A 18-as karikát viselő kiadvány darabszáma véges, javasolt tehát mielőbb beszerezni – elmondásaik alapján elsősorban a koncerteken, ahol egy aláírást is szerezhettek rá. Aki pedig nem tud a közeljövőben erre sort keríteni, az szeptembertől megvásárolható bolti forgalomban, illetve a kiadó weboldalán