2015. november 14.

10 dal lustálkodáshoz

Hello, lusta vasárnap, de szeretünk! Nem kell felkelni, vagy fel lehet kelni, aztán visszafeküdni, fetrengeni, lustizni, kényelmeskedni…. Azért zenét hallgatni ilyenkor is kell! Mutatjuk, hogy mit.tumblr_m8yp45pwdf1qar3s3o1_500.jpg

1. Szeder : Lazsa dal

“Mit szólnál, ha ma reggel, nem kelnék fel?” Így kezdődik a dal, és minden benne van, amiről ez a lista szól. Szeder egy multis reggelét tökéletesen levéve (“kakaós csiga a Princesseből”, “a papír kávé”, “department managerrel összefutás”,”biznisz luking”) gondolkoztat el, hogy mi lenne, ha hagynánk már a “mindentevést”, és a macinkat ölelnénk egész nap a szőnyegen fetrengve.

 

2. Péterfy Bori : Délelőttök a kádba

Egy klasszik a sorban: kedves duett Boritól és Lovitól, ami hangulatában buzdít minket egy lusta délelőtt eltöltésére, ha lehet, szerelmesen.

 

3. Szabó Balázs Bandája : Én már nem

Szabó Balázsék rájuk jellemzően nagyon dinamikusan, és elég határozottan állnak a témához: ők már bizony nem kelnek fel. Nem és nem.

 

4. Konyha : Asszem visszafekszem

Van az úgy, hogy legszívesebben visszafeküdnénk. Főleg, ha még egy kis szerelmi bánat is befigyel, mint ebben a dalban sejthető… A visszafekvők tökéletes himnuszát dobták össze Szepesi Matyiék!

 

5. BABEL : Lift

Itt sokkal többről van szó, mint hogy egyszerűen nincs kedvünk felkelni, és lustiznánk egész nap, de hát ilyen is kell. “Fel kell újra kelnem , meg kell újra tennem, tudod… De nincsen már türelmem”

 

6. Kispál és a Borz : Kicsit hadd

„Anyu, még egy kicsit hadd maradjon minden így!” Mármint mi az ágyban hadd maradjunk. Na. Csak még egy kicsit.

 

7. Belmondo : Kényelmes vagyok

Ha hátradőlsz, és meghallgatod ezt a dalt, olyan kis kényelmes leszel, amilyen csak egy igazi pasi tud lenni…

 

8. Kistehén : Gyom nyomja az agyamat

Egy régebbi Kistehén gyöngyszem, amivel minden értelemben visszarepülhetünk az időben, sulis korunkig. Amikor volt olyan, hogy a lustaság az agyműködésünkre is kihatott. De ilyen csak volt, ugye?

 

9. Magashegyi Underground : Tegnapután

„Dologtalan vasárnap van, nem vár épp senki rám…” De jó is az olyan! Csodás alkalom merengésre, álmodozásra. (Tipp: ha valakinek még nincs meg, a duettverziót is mindenképp nézze meg, Beck Zoli működik közre benne.)

 

10. 30Y : Énte

Ugye megvan az a csodás pillanat, amikor pont egy picivel koránbban, magadtól felébredsz, minthogy az ébresztőd vagy anyud felkeltene, és van egy kis köztes időd elnyúlni még az ágyikóban? Na, a 30Y ebből a helyzetből indítja ezt a dalt, aminek a klipje meg igazi koncerthangulatot varázsol a szobánkba.

 A teljes listát hallgassátok meg itt!

kép innen