2015. december 2.

Kaukázus: “Ötletekből sosincs hiány!”

Bizony, bizony, már december van, s ezzel az ünnepek is karnyújtásnyi távolságra kerültek. Épp ezért gondoltunk arra, hogy ebben a hónapban minden héten megkérdezünk egy-egy zenekar, hogy telik nekik az év vége, hogy készülnek az ünnepekre. És hogy még nyerhettek is, az csak a hab a tortán! Kezdjük is a sort a Kaukázussal! A kérdéseinkre Kardos-Horváth Janó válaszolt. 

macsek_aa_1.jpg

Közeleg az éve vége. Szoktál ilyenkor évet értékelni? Ha igen, mi volt a legmeghatározóbb élményed akár személy szerint neked, akár a zenekarral ebben az évben?

Nagyon örülök, hogy elkezdhettem rádiózni. De nem szoktam visszatekinteni, főleg nem decemberben, amikor az év közepén vagyok. Az ősz eleji időszak, például az iskolakezdés nekem jobban új év, új kezdet, új hangulat, mint a január…

Milyen terveid vannak a 2016-os évre, amelyeket mindenképp meg szeretnél valósítani?

Ötletekből sosincs hiány! A megvalósítással annál több bajom van… A Kaukázusban jó lenne valami új kiadvány, ahogyan jó lenne végre megírni a Nepál-India spirituális útinaplót és csinálni belőle egy hangoskönyvet – de ez még nem elég! Új Hahó-lemezt készítettünk, nagyon remélem, hogy 2016 a Hahó éve lesz és sok gyerek megismerkedik velünk.

Hogyan készülsz az ünnepekre? Mit jelent neked a karácsony a mai világban?

Szemlélődöm. Elcsodálkozom, hogy a “szeretet ünnepe” jelentésbe mi minden belefér a modern civilizált embereknek. Idén kézzel készült óriásképet készítek a gyerekeimnek a nyári nyaralások képeiből. Persze lesz rendes ajándék is, de ezzel a kézműveskedéssel fogom egy kicsit lenyugtatni magam ebben a nagy pörgésben.

Hogyan szereted tölteni a szilvesztert? Bulizással vagy már inkább csendesebb, baráti körben ünneplősen?

Nagyjából 10 éve mindig zenélek szilveszterkor. Még nem derült ki, hogy ez most is így lesz-e, de január másodikára már van programom: megnézem Kern András estjét a Kongresszusi Központban. Azt nagyon várom már, a szilvesztert egyáltalán nem.

Hol láthatunk még idén, akár a Kaukázussal, akár a Magashegyivel közösen?

A Magashegyi Undergrounddal közös országjáró turné ősszel indult, ennek befejezése négy állomással még vár ránk decemberben: 4-én Kiskunfélegyháza, 12-én Győr, majd Debrecen és Nagyvárad a két ünnep között. 

A Kaukázus december 18-án koncertezik Budapesten az Akvárium Klubban, ami egy nagyon különleges este lesz… Az év végi “extra produkciók” között mi egy “simakoncerttel” jövünk: éneklés, zenélés a barátainknak, a legkedvesebb közönségünkkel. Ugye milyen érdekes?

Kardos-Horváth Janó december 23-án a Hunniában egy koncertkísérlet keretében megnézi, lehet-e bulit csinálni a budapesti éjszakában karácsony előtt egy nappal, december 29-én pedig évzáró Rájátszás lesz a Trafóban.