2015. december 25.

Így karácsonyoztak kedvenceink!

Karácsony alkalmával is örömmel gyűjtjük össze nektek, hogyan köszöntöttek minket kedvenc zenekaraink a szeretet ünnepén. Valaki fotóval, valaki videóval, mások csak egy kedves sorral, de szinte mind megemlékeztek erről a napról valamilyen formában. Lássuk!

A Magashegyi Underground mosolygós, vidám fotóval kívánt boldog karácsonyt mindenkinek, mi pedig Szepesi Matyi fejével azóta sem tudunk betelni, nézzétek csak!

magashegyi.jpg

A Kiscsillag Muppet Show-t idéző minivideóval kívánt boldog karácsonyt a rajongóknak. A szőrös kis figura jól hallhatóan azt énekelgeti, hogy “lefelé a földre”, míg a háttérben gyerekzsivaj hallatszik. Nagyon kedves, azt tudjuk mondani.

Kardos-Horváth Janó a Kaukázus nevében tett közzé egy nagyon-nagyon kedves karácsonyi dalocskát, ezzel a sorral: “Boldogságot, szeretetet, édességet, álmokat és valóságot az ünnepekre!” /Kornis Mihály – Cseh Tamás:József/ A daltól egyetlen pillanat alatt igazi karácsonyi hangulatunk kerekedhet, és szinte láthatjuk a napkeleti bölcseket a jászol felé sétálni. Janó dala gyönyörű megelevenítője a bibliai karácsonyi történetnek, mindenkinek ajánljuk, vallásosságtól teljesen függetlenül. (A videóhoz kattintsatok a képre!)

kauk2.jpg

A Quimby tagjai Livius soraival és egy jópofa fotóval kívántak boldog ünnepeket:

“…Aztán mindenki megőrül maga is, mármint egészen bolonddá válnak az emberek és rohangálni kezdenek, ami egyre csak fokozódik, amíg úgy nem érezzük, hogy nem lehet már tovább bírni – majd van egy pillanat, amikor minden megnyugszik. Ez egy nagyon speciális pillanat, minden karácsonykor eljön. – A szentestére gondolsz?
Nem feltétlenül. Ez inkább egy téren és időn kívüli pillanat, mindenhol megtapasztaltam, bárhol is töltöttem a karácsonyt – vidéken már korábban eljön, nagyvárosban valóban csak szenteste. Az emberek megnyugszanak, akár vannak ajándékok, akár nincsenek. De már mindegy is. Ez a karácsony lényege. Olyan, mint a zuhanás előtti holtpont, csak persze annál sokkal derűsebb. Nem dolgozik tovább a tudat vagy a kétség, vagy a félelem, csak a lendület visz tovább. Ez a legfontosabb nekem a karácsonyból, ezt várom a legjobban.”

quimby.jpg

A Kispál és a Borz egy már-már zavarba ejtő képet tett közzé mindenki kedvenc Lovasijáról, aki karácsonyi égősorba gabalyodva, meztelenül (?) mosolyog a kamerába. Ti mit gondoltok? 🙂

10308313_1062673290439216_4200563093791176207_n.jpg

Az Esti Kornél egy kedves sorral köszöntötte Facebook-követőit, az Elefánt pedig az egyik leg-leg-leg dalukkal, a Bordahajtogatóval, “Karácsonyi pogó” felkiáltással. A Vad Fruttik egy friss Likó Marci-interjút tett közzé, és azt írták: “és ünnepelünk, mert az mindig elmarad valamiért” 🙂

Az Anna and the Barbies tagjai azt üzenték, hogy kezdjünk el szeretni és sose hagyjuk abba. Ehhez persze a legjobb dalt választották. 

Nektek melyik a kedvencetek?