2016. január 10.

Mozgolódik a Császári PillanatmŰvek

Emlékeztek még arra az együttesre, amelyik 2012-ben a Helló-Belló című számával varázsolta el a Petőfi Rádió hallgatóit? Ha véletlenül nem, hallgassátok meg a dalt, ami a facebook-kék eget emlegeti:

A zenekar megálmodója, fő alkotója és frontembere, Császári Gergő azóta a Kiscsillag koncertek állandó közreműködőjévé vált, illetve két Kispál Európa-turnén is részt vett, és emiatt érthető módon picit háttérbe szorult a saját projektje. Most azonban a facebook oldaluk alapján úgy tűnik, újra mozgolódás van a zenekar háza tájékán.

Ez elég izgalmasan hangzik, már csak azért is, mert a Császári PillanatmŰvek egy változatos vendégzenészekkel működő, nem ritkán improvizatív elemekkel tarkított produkció, ami annak idején buszmegállóktól kocsmákig, kávézóktól konyhákig mindenfelé felbukkant. Azt ígérik, ez most sem fog változni.cspm_xx2.jpg

Most úgy tűnik, egy rendes stúdió szeánszt is csapott a formáció, alighanem legújabb alkotásaik felvételére. A jelenlegi felállást erősíti a szintén főleg a Kiscsillagból ismerhető Mihalik Ábel is, aki producerként és az ütőhangszereken működik közre. Ő volt az, aki először ezzel a képpel csigázta fel az érdeklődésünket…safe_image_php.jpeg

…mielőtt egy konkrét koncertről is hírt adtak volna a srácok, amiről minden részletért ide katt.

Mi nagyon kíváncsian várjuk, hogy kiderüljön, milyen új dalok ( vagy ahogy ők hívják, “műkincsek” 🙂 ) kerülnek ki a stúdióból, hiszen az előzmények alapján csupa jóra számíthatunk. Császári Gergő igazi zenei polihisztor: a jelenlegi fő projektje, a Császári PillanatmŰvek mellett főleg Kiscsillag koncerteken láthatjuk továbbra is, de olyan zenekarokból is ismerhetjük már hangszeres közreműködőként vagy szerzőként, mint az Erik Sumo Band, a Kispál és a Borz, Kaukázus, a K2, vagy a Péterfy Bori & Love Band.

Szóval, aki első kézből szeretné hallani a legfrisebb PillanatmŰveket, annak január 13-án irány a Gödör! 😉