2016. január 27.

Tőletek rólunk

Januárban volt egy éve, hogy megkezdtük közös utazásunkat a M.a.csekkal, és soha nem hittük volna, hogy mára 10 000 lelkes alternatív zene rajongó csatlakozik hozzánk Facebook-on. Köszönjük nektek a sok hozzászólást, az aktivitásotokat, azt hogy érdemes nektek írni és minden nap friss híreket szállítani, és köszönjük ezeket a végtelenül kedves leveleket is, amelyeket az elmúlt hetekben kaptunk! Még sokszor ennyi időt és élményt szeretnénk! 

macsek10ezer.jpg

„A M.a.csekok – azt hiszem, ennél barátibban nem lehetne zárni zenei ajánlót, hírt, újdonságot, beköszönést, hangulatjelentést. Pedig nem is a közvetlenség a fő érdem és elvárás egy efféle közegben, de azt hiszem, többek között ez adja a közösség varázsát. Kezdettől az az érzésem, a Magyar alternatívzene csekkoló kicsit magam is vagyok. Kiindulópont a zene, a sajátunk – hiszen mi az, ami igazabban szólhat rólunk, hozzánk, mint a saját anyanyelvünkön írt elsőrangú, eredeti zenéink. Ezek a számok válnak igazi hangulati egységgé azokban a válogatásokban, amit M.a.csekék különböző tematikai elvek alapján csokorba gyűjtenek. Pont azokat a témákat, hangulatokat megragadva, amik kis magyar valóságunk mindennapjait alkotják. És itt jön a varázslat folytatása: minden listába sikerül olyan zenékre bukkanni, amit még nem ismertem. A siker azonban garantált: a M.a.csek-szűrő sosem téved. Pártatlanul, minden igényes alkotást bemutatva színesítik az online közösség zenei kultúráját. A közösségét, ami a színvonalas tartalomnak köszönhetően egyre bővül. Újabb kedvelőket hoznak a bejegyzések, a sokat sejtető képekkel illusztrált dalszöveg-részletek vagy akár az oldalt böngésző tagok további megosztásai.

Kíváncsian várok mindenféle új tartalmat, ezzel a friss, fiatal lendülettel csak igényes üzenet jöhet létre! Hajrá M.a.csekok!”

 – Domján Vera 

„A M.a.csek egy dinamikusan fejlődő és remekül szerkesztett zenei blog, ami jól körülhatárolt célcsoportot szólít meg – mint azt a neve, “Alternatív csekkoló” is mutatja. A közönség számára hiteles hírforrás, az érintett zenekarok számára ideális kommunikációs csatorna. Olvasóként szórakoztató és informatív tartalmakat, zenekari marketingesként támogató hozzáállást nyújt a rajongók elérésében. Vendégíróként pedig annak örülök, hogy nyitott felületet ad a releváns mondanivaló publikálására. Jó hogy létrejött, jó hogy van, jó lesz ha sokáig megmarad!”

 – Bobály Andrea, M.a.csek-olvasó, a Kaukázus zenekar sajtósa, vendégszerző 

„Szeretem a M.a.csekot, mindig időszerű és érdekes cikkeket, híreket olvashatok a kedvenc zenekaraimról, előadóimról. Jó, hogy végre egy helyen tehetem ezt, nem kell külön oldalakat végig böngésznem, mert itt van mindenki, aki számít!”

 – Bánfi-Havasi Rózsa

 „Nem emlékszem pontosan, hogy pontosan mikor »teccikeltem be« a Macsekot, valamelyik alterkedvelő ismerősömnél láttam talán. Egy külső szemlélődő talán egyformának tartja az összes ilyen zenekart, pedig nyilván hatalmas különbség van közöttük. Azt bírom a Macsekban, hogy szerintem igyekeznek alteron belül is megjelentetni sok zenekart, és jó hangulatúak a posztokhoz írt kis szövegek. Szóval hajrá Macsek!

 – Soós Ádám 

“Hogy miért szeretem a M.a.csek-ot? Emlékszem, amikor először rátaláltam az oldalra, majd’ kiugrottam a bőrömből. Szerintem hiánypótló tevékenységet végeznek, hiszen végre van egy nagyon pörgős, folyton frissülő, és kreatív oldal, ami csak az alternatív zene szcénával foglalkozik. Még nagyobb lelkesedéssel tapasztaltam, hogy az oldal szerkesztői számára az “alter”, mint fogalom, nem merül ki Kispál és a borz, 30Y, Kaukázus, és hiperkarma idézetek megosztásában. Sőt! Rendkívül szimpatikus számomra, hogy milyen sokat foglalkoznak fiatal, most induló zenekarokkal. Ez a fajta hozzáállás az, amivel teljes mértékben azonosulni tudok. Szeretem olvasni a koncertbeszámolóikat, kritikáikat, és programajánlóikat is. A legjobban mégis az tetszik, amikor valamilyen élethelyzet vagy vezérelv alapján összeállítanak egy dalválogatást, majd Facebookon felteszik a kérdést, hogy “szerintetek mit hagytunk ki?”, vagy “ti még mit tennétek rá a listára?”. Ezzel nem csak bevonják a kommunikációba az olvasóikat, hanem azt éreztetik velünk, hogy ők sem mindentudók, nem létezik kizárólagos jó válasz, vagy örök érvényű megoldás bizonyos kérdésekre. Számomra erről szól az alternatív zene maga, és ezért vagyok a M.a.csek rendszeres olvasója”

 – Radványi Viktória