2016. március 7.

11 vagány magyar alter énekesnő

Lássuk be, ha végignézzük a magyar alternatív zenei palettát, inkább férfiakba botlunk úton-útfélen. Ezt mi egyébként egyáltalán nem bánjuk, sőt, hiszen imádjuk összes tehetséges énekesünket, zenészünket, dalszerzőnket, de ez a nap, március 8-a szóljon ma a lányokról!

4.png

Bocskor Bíborka

Bíborkát még egy tehetségkutatóban ismerhették meg a nézők, de aztán hamar megtalálta a helyét a Magashegyi Undergroundban. Hihetetlenül érzéki és elegáns, úgy vegyíti a szokatlant a finomsággal, hogy öröm nézni. Mindig nőies, mindig mosolygós és mindig kedves. Imádjuk!

Péterfy Bori

Bori a nemzet vadmacskája. A bámulatosan tehetséges énekes-színésznő egy jónéhány kilotonnás atombomba energiamennyiségét hordozza magában. Vagány és szexis, akire egyszerűen nem lehet nem odafigyelni. Bori az, aki képes stagedivingolás közben rágyújtani úgy, hogy közben énekel is.

Pásztor Anna

Ha Bori vadmacska, akkor Anna maga az oroszlán. Ő az a nő, aki abszolút nem törődik azzal, hogy épp totálisan meghökkentően néz ki a színpadon. Képes harcos amazonnak öltözni úgy, hogy közben pár hét választja el a szüléstől. Karakteres és erős, olyan nő, akit nem felejtünk el egykönnyen.

anna.jpg

Kép forrása

Odett

Odett szintén egy tehetségkutatóban tűnt fel, ám azóta hálistennek egyébként is megjegyeztük őt különleges, karcos hangjáról. Odett a szólókarrier mellett a Realistic Crew nevű zenekarban is közreműködik, illetve az Odett és a Go Girlz nevű formációval ő énekelte a Társasjáték című sorozat főcímdalát is.

Lábas Viki

A Margaret Island énekesnőjét azért szeretjük, mert végtelenül finom, bájos, kedves és gyönyörű a hangja. Őszinte és szeretnivaló az egész, amit ezek a fiatalok csinálni, szóval mi csak drukkolni tudunk nekik. Viki hangjában meg mintha ott lenne az egész zenei paletta, szeretjük a sok-sok árnyalatot a hangjában!

Sena

Sena Dagadu zenei tevékenységét valószínűleg sok-sok cikkben sem lehetne tökéletesen kifejteni és bemutatni. A ghánai születésű énekesnő az Irie Maffia tagja, ami az egyik legkülönlegesebb magyar zenekar, hatalmas taglétszámával. Senának egyébként jelent meg két szólóalbuma is. Imádjuk, hogy egész lényét átjárja a zene, egyszerűen a vérében van.

sena_d.jpg

Kép forrása

Németh Juci

A nagyon aktív és termékeny énekesnő sok-sok projektben, zenekarban működött már közre. Énekelt hosszú évekig az Anima Sound Systemben, több fronton is együttműködik Lovasi Andrással, és 2008-tól 2013-ig futott a Nemjuci elnevezésű zenakara is. Mi talán mégis legjobban a Budapest Báros időszakát kedveljük, a Szívemben bomba van például utánozhatatlan.

Manoya

Monaya, azaz Hodos Enikő hihetetlenül tehetséges, szintén hatalmas zenei múltra visszatekintő magyar énekesnő. Manoya gyönyörű hangja, fantasztikus hangszerelésű dalai varázslatosak és nagyon megkapóak. Egyébként a Neo-ban énekel 2003 óta, de nagyon szeretjük a szólólemezeit is!

Szeder-Szabó Krisztina

A 2014-ben felbukkant Szeder nevű formáció énekes-dalszerzője. Kedves, lelkes számaikban a popelemek keverednek a jazz, a sanzon és a folk világával, a Reggeli dal című dalukat a rádiók is felkapták, ehhez már klip is készült. Szeder közreműködött egy Ivan & The Parazol lemezen, fellép a Lóci játszik projektben, valamint a párkapcsolati sanzont játszó Melodisztik nevű formációban is.

Ács Eszter

Eszter azt nyilatkozta, hogy mielőtt a Pegazusok Nem Léteznek formációba belecsaptak, semmiféle zenei múltja nem volt, sőt, még csak ilyesmi zenét sem hallgatott. Nos, mivel mi is imádjuk a melankolikus, elképesztően hangulatos Pegazus-dalokat, úgy tűnik, ez abszolút nem vált hátrányára a zenekarnak. Szóval csak így tovább!

Schoblocher Barbara

Barbi nem csak hogy kiváló énekesnő, és saját bevallása szerint is profizmusra törekszik zenekarával, a Blahalousianával, hanem mindemellett nagyon stílusos is. Idén ő kapta a legstílusosabb nő díjat az InStyle Award-on, a kedvenc ruhadarabja pedig – nem meglepő módon – a kalap.

A közönség majdnem annyira számít a koncert sikerességében, mint a mi teljesítményünk. Ha látom, hogy az emberek élvezik, ami a színpadon történik, nagyon sok energiát ad.