2016. március 21.

Jurij 13 éve erősen függő

Jónás Vera, colorStar, Dope Calypso, Minimyst és Manoya a Jurij legújabb klipjében

„- Sziasztok, Jurij vagyok. 13 éve erősen függő.

– Szia Jurij! Örülünk neked. Tudjuk, mit élsz át, együttérzünk veled.” így kezdődik a nyíregyházi szocrock zenekar Nem pihen címet viselő dala.

A zenekar legújabb, Armstrong című lemezének nyitódalához frissen készült klipben a zene iránti függőség érzésével foglalkozik. A videót elindítva egy terápiás csoportban találjuk magunkat, Hunyadi Máté főszereplésével (Franklin Mods) olyan zenészek társaságában, mint Keleti András (colorStar), Jónás Vera (Jónás Vera Experiment), Hodosi Enikő (Manoya), Mészáros István (Minimyst), vagy Sarkadi Miklós (Dope Calypso). A Jurij március 18-án koncerttel egybekötött, közös, offline klippremiert is tart a Gozsdu Manó Klubban.

A zenekar legutóbbi lemezét, az Armstrongot tavaly októberben hallgathatták meg először a rajongók, a Recorder blogon. Az album az öt évvel korábbi, Kitartás, I love you! fonalát vette fel és folytatta. Most a korong indító számához készített klipet a lendületes szocrockot játszó Jurij.

jurij_nempihenklip.jpg

Ahogy az a Nem pihen első soraiból is kiderül, egy terápiás csoport napi rutinjába csöppenünk a felütéskor, ahol különböző függőségekkel küzdő emberek igyekeznek segíteni egymásnak. A függés tárgya főhősünk esetében ezúttal a zene és a zenélés élménye: erről szól maga a dalszöveg is. A zenekar saját, zenész barátait kérte meg arra, szerepeljenek ők is a klipben, mint a függőség áldozatai. Így láthatjuk a klipben Jónás Verát (Jónás Vera Experiment), Hodosi Enikőt (Manoya), Mészáros Istvánt (Minimyst), a Dope Calypso-s Sarkadi Miklóst vagy épp a colorStar frontemberét, Keleti Andrást is. A sztori főszereplője pedig nem más, mint Hunyadi Máté, akit egyrészt a Franklin Mods frontembereként is ismerhetünk, másrészt pedig a Színház- és Filmművészeti egyetem hallgatója. A sok mániákus között Máté mutatja meg nekünk, milyen is egy zenefüggő élete.

A március 18-ai bemutató az idei Armstrong turné nyitókoncertjeként is funkcionált. A klip felvételei Wlcsek András vezetésével készültek.