2016. március 28.

A Vacsora Zsuzsival nem szédül

A Vacsora Zsuzsival neve talán a szegedieknek már ismerősen cseng, hiszen az alternatív rockot játszó banda 2013 óta aktívan koncertezve onnan tervez még nagyobb ismertségre szert tenni. Erre úgy tűnik, minden esélyük megvan, hiszen nemrég az első helyen jutottak döntőbe a szarvasi Dobbantó tehetségkutató elődöntőjéből. A zsűri értékelésében külön kiemelte a zenekar eredetiségét, hitelességét, színpadi erejét és a színvonalas dalszövegeket.
11144078_414646038735933_3582258093684659324_o.jpg

fotó: Vacsora Zsuzsival facebook

Most pedig egy nagyon különleges klippel jelentkeztek a fiúk Ad az Isten című dalukhoz. A videó Ács Péter operatőr, vágó alapötletén alapul. A zenekar törzshelyén, a szegedi Jazz Kocsmában egy nagyfelbontású körpanoráma képet készítettek, és ebbe, vagyis a szokásos környezetükbe helyezte el Péter a zenekarral különböző szituációkban felvett jeleneteket, hosszú beállításhoz hasonló hatást érve el. Ahogyan a kamera forog körbe-körbe, mindenhol jelen vannak a tagok, akár egy időben többször is. A végeredményt a könnyen szédülőknek is érdemes megnézni! 🙂

A dal maga két részből áll: a finomabb, történetmesélős bevezető részt egy dacos, erőteljes második szakasz zárja le. Ezt a klip koncepciója is követi: hagyományosabb, egyre sűrűsödő vágásokra épülő filmként fejeződik be. Érdekesség még, hogy Ács Péter a forgatás után néhány nappal darabokra törte a jobb kézfejét, és így csinálta végig a többhetes utómunkát.

A YouTube videóhoz angol felirat is bekapcsolható, a műfordítás Maczák Zsuzsa munkája.

A forgatás helyszínén, teltházas premier előtti nyilvános vetítést tartott a zenekar. Erre az alkalomra egy 15 számozott példányos adat CD-t is készítettek bootlegekkel, werkfotókkal, illetve a videóval.

A srácok még idén új lemezt is ígérnek, mi kíváncsian várjuk!

A cikk megjelenését az NKA Cseh Tamás Programja támogatta.nka_csak_logo.png