2016. április 5.

8 dal tavaszi megújuláshoz

Itt a tavasz, ideje előbújni a téli vackokból és minden értelemben nagyokat lépni! Az első igazi napsugarak alatt sokkal könnyebb újult energiával nekivágni a napoknak és a terveknek. És hogy mi segít még ebben? Hát, természetesen a jó dalok!
8fd872dec9424aec48a439a104338070.jpg

kép: pinterest

1. Kaukázus: Tartós béke

A Kaukázus egyik legismertebb dalának refrénje a lista jelmondatának is beillene: “én mindig megújítom magam, bennem napenergia van!

2. 30Y: Egypár

Ez a dal hangulatában hordozza a tavasz illatát és energiáit. Már az első pár taktusával eléri, hogy legalább fejben elkezdjünk rá táncolni, metaforáiban pedig szintén a friss, éledező, dinamikus természetből merít ( napfény, zápor, szél, patak ).

3. Takáts Eszter Beat Band: Él

Karafiáth Orsi verséhez, sőt azonos című kötetéhez készült ez a dal. Bár maga a dal is nagyon fülbemászó, érdemes magában a szövegben is elmélyedni egy picit, ami a fizikai testünk szó szerinti és nem szó szerinti határait járja körbe.

4. Kispál: Életigenlő szám

Nem mondjuk, hogy ez a világ legéletigenlőbb dala címéhez híven, de hát mégiscsak alter körökben mozgunk, úgyhogy lehetne rosszabb is… “magányra ítélt nagy darabok vagyunk, de én igent modnok, mert szép próbálkozás az élővilág!

5. Óriás: Szájon át

Minden új lépés előtt az első és legfontosabb dolog: egy nagy levegő. Ha orron keresztül már nem megy, akkor szájon át.

6. Magashegyi Underground: Szívtakarítás

Néha nem csak a konkrét lakást kell kitakarítanunk, hanem egy picit beljebb is. És ha már hagyományosan van olyan, hogy tavaszi nagytakarítás, miért ne lehetne rendhagyóan is?

7. Zombori: Fúj a szél

Ez a dal friss, zsenge, eredeti, a Zomborira jellemző népdalos díszítésekkel. Pont mint az első, jól eső tavaszi szellő.

8. Biorobot: Napnap

Magával ragadó lüktetésű Biorobot dal, a Bérczesi Robitól megszokott zseniális szövegáramlással, amiben több másik dalszöveg-foszlány is összekeveredik. A fontos mantra: “Újra nap nap nap nap élet, Újra nap nap nap nap élek!”

A teljes listáért katt ide!

A cikk megjelenését az NKA Cseh Tamás Programja támogatta. nka_csak_logo.png