2016. május 2.

Twentees

A Twentees tagjai az MTV-korszak gyermekei: a legkülönbözőbb angolszász gitárzenéken nőttek fel, indie rock/pop rock dalaikban felfedezhető a garázsbandák lazasága, de a popos refréneket sem nélkülözik.

twentees_mulando4_1.jpg

TAGOK

Jelenlegi tagok: 

Balázs Konrád – ének, gitár
Böjti Tamás – ének, basszusgitár Prjevara Miklós – gitár, billentyűk Héjja Áron – dob


DISZKOGRÁFIA

Nagylemezek

2015 – Sing, Dance, Cry  
2016 – Múlandó

Kislemezek

20132Face

SZÉKHELY

Hódmezővásárhely

ALAPÍTÁS

A céltalan kezdeti zenélgetések után 2012-ben alakult meg a Twentees. A zenekar ötlete egy fúvószenekari próbán fogant meg, ahol Balázs Konrád énekes-gitáros trombitált, Héjja Áron dobos pedig szaxofonozott, és úgy döntöttek, hogy punk-rock bandát alapítanak. Áron általános iskolás osztálytársa, Böjti Tamás szállt be basszusgitározni, majd egy rövid szünet után 2012 májusában Konrád gimnáziumi évfolyamtársa, Prjevara Miklós gitáros-billentyűs csatlakozásával nyerte el végleges formáját a Twentees. Supernem, Kaukázus, Blink 182, Kasabian, Arctic Monkeys, Reel Big Fish és hasonló feldolgozások játszása után kezdtek el saját dalokat írni.

TÖRTÉNET

A zenekarból az alapítás után nem sokkal szoros baráti társaság alakult, fél év koncertezés és dalszerzés után felvették első, 2Face című kislemezüket, mely 2013 decemberében látott napvilágot. Ezt 2014 nyarán a Never Get Enough single és a hozzá forgatott bemutatkozó videoklip követte. Ekkor már folyamatosan koncertezett a zenekar, hódmezővásárhelyi székhelyük ellenére főként Budapestre összpontosítottak, de a Honeybeast előzenekaraként és önállóan is eljutottak több vidéki helyszínre is. Első, főként angol nyelvű nagylemezüket 2015 márciusában jelentették meg. Komolyabb sikereiket a Boldogság Kht. című dalukkal érték el, amelyet egy tehetségkutató döntőjére írtak, és a versenyen elért első helyezés mellett a dallal felkerültek a Petőfi Rádió játszási listájára, aminek köszönhetően főként koncertezéssel töltötték 2015 nyarát. Az előző évi sikertelen próbálkozás után 2015-ben bekerültek a Cseh Tamás Program induló előadókat támogató programjába, melynek segítségével 2016 májusában adták ki második, Múlandó című nagylemezüket. Ezen már a magyar szövegek dominálnak, és bár megmaradt az első albumra is jellemző indie rockos hangzás, az új albumon már közelebbről megismerhetjük a Twentees sajátos stílusát, ami nem csak ezzel a címszóval fémjelezhető.

STÍLUS

Van fülbemászó refrén, zúzós gitártémák, de messzire bámuló melankólia is. Leginkább indie rock, pop rock, alternative.

DÍJAK

  • 2014: KERETblog, Kikeltető: különdíj
  • 2015: Dunai Regatta Sound of the University tehetségkutató: I. hely

ÉRDEKESSÉGEK

  • Prjevara Miklós gitáros rendszeresen elesik a színpadon
  • A zenekar majdnem feloszlott az első EP-jük felvételei előtt, mert nem voltak biztosak abban, hogy tudják folytatni a közös munkát, ha Balázs Konrád énekes-gitáros Budapestre kerül egyetemre
  • Második albumuk, a Múlandó címadó dalában egy rapbetét erejéig közreműködött Skeeny Boy, a Cloud9+ zenekar egykori MC-je