2016. május 12.

Tükröm, tükröm: Quimby tribute lemez és videoklip-pályázat

Tizenhat előadó – többek között a hiperkarma, Ferenczi György és a Rackajam, az Ivan & The Parazol, a Tudósok, a Blahalouisiana, a Zuboly, Ripoff Raskolnikov, DJ Bootsie, stb. – formálta saját képére legkedvesebb Quimby dalait. A május 16-án megjelenő lemezhez a Quimby pedig videoklip-pályázatot is hirdet rajongói számára.

quimby_2016.jpg

Bár a tribute lemezeknek itthon is jelentős hagyományai vannak, az idén 25 éves Quimby csavart egyet a bevált formulán: piaci- vagy produceri szempontok helyett a tagok által izgalmasnak tartott tizenhat zenekart kérték fel, akik “szabad kezet” kaptak és – a Quimby szelleméhez méltó módon – teljes alkotói szabadságban hangszerelték át és vették fel a hozzájuk legközelebb álló dalokat. Az eredmény egy eklektikus, csapongó, sokszínű stíluskavalkád, amely hűen adja vissza a 2016-os hazai underground szcéna hangzását.

Az anyag változatosságához nagyban hozzájárult, hogy szinte minden előadó más indíttatásból, más munkamódszerrel állt a feladatnak:

“A Kamikaze bárány feldolgozása nagyon rövid idő alatt készült el – régóta ez az egyik hangbeállós dalunk koncertek előtt, egyértelmű volt a választás. A végeredmény kicsit Doors-os lett.” – vallott a dalválasztás miértjéről Balla Máté, az Ivan & The Parazol gitárosa.

“Először a Quimby legnagyobb dalait akartuk feldolgozni, de aztán rájöttünk, hogy úgysem tudjuk jobban eljátszani őket, mint ahogy eredetileg meg vannak írva, azt nehezen lehetne überelni. Az Aranykor Beatles-es harmóniái már fiatal koromban nagyon tetszettek, rock and rollos, ’50-es évekbeli táncos stílusban hangszereltük újra.” – mondta Bérczesi Robi, a hiperkarma frontembere.

És ami a legjobb, hogy a Quimby a lemezhez videoklip-pályázatot hirdet rajongói számára! Készítsetek klipet kedvenc feldolgozás-dalotokra, a legjobbat pedig a zenekar saját felületein és a zenei sajtóban is bemutatja majd. A pályaműveket június 26-ig várja a zenekar a quimbytribute@gmail.com emailcímre, az eredményhirdetés július 1-jén lesz.

A tribute lemez megjelenésén túl is aktív időszak ez a Quimby számára: nemrég új dalt jelentettek meg “Forradalom” címmel és hosszú téli álom után ismét koncertezésbe kezdenek, a fesztiválfellépések mellett nagykoncertet adnak június 11-én a Budapest Parkban.

A lemez az iTunes-on már előrendelhető, ez pedig a teljes tracklista:

01. Tudósok – Bordély Boogietukrom_tukrom_kortarsakquimbyfeldolgozasai_cover.jpg
02. Frenk – Bélahúsországban
03. Ék – Legyen vörös
04. FM Fusion – Fekete Lamoure
05. Racka Jam – Haverom a JJ Cale
06. Hiperkarma – Aranykor
07. Ian Siegal – Nice Day
08. Ivan & the Parazol – The Silence of the Lamb/Kamikaze bárány
09. Ripoff Raskolnikov – Turning to the Blue
10. Romengo – Autó egy szerpentinen
11. Zaporozsec – Szellő
12. Blahalouisiana – Viharon túl, szélcsenden innen
13. Bábel – Az otthontalanság otthona
14. Zuboly – Amit kergetek
15. Bootsie – Unom
16. Sickratman – Zéró dal

A cikk megjelenését az NKA Cseh Tamás Programja támogatta.

logok.png