2016. május 16.

Dalok a Semmiről

“A Semmi ott van Minden alatt.” Ezt tanultuk meg nemrég Lovasi Andrástól, aki a Kiscsillaggal konkrétan konferenciát tartott a Semmiről. Mi meg, utána szabadon, körbenéztünk hasonló témájú dalok között, mert persze rajta kívül is sok mindenkit, még minket is foglalkoztatott már a “semmi”, nem igaz?4d5f8cf0f18b50cfe5ad17ec6cd80b04.jpg

kép: pinterest

Kiscsillag: Menetszél

nagyon fejlett kistérségben konferenciát rendeznek a semmiről van-e semmi

A bizonyos dal, amiben először hallottuk a “Semmi Konferencia” kifejezést. Ezt annak idején inkább csak egy szokásos fricskának gondoltuk, de ami köré azóta már, mint ahogy arról már valószínűleg mindenki hallottt, egy egész estés rockszínházas, menő vendégzenészeket felsorakoztató produkció épült. Na, ez tényleg nem semmi.

Elefánt: Körbelátó

semmi nem olyan, mint régen

Nagyon komoly dallamtapadásokat tud okozni ez a dal, hallgatása csak azoknak ajánlott, akik erre fel vannak készülve. Mi szóltunk!

30Y: Semmi szédítő magasság

semmi szédítő magasság, semmi rémisztő mélység

Ebben a dalban (amit szintén nagyon nehéz csak egyszer meghallgatni) kamaszkori életfilozófiák keverednek kamaszkori életképekkel.

Esti Kornél: Nem változik semmi

ne izgulj, itt nem változik semmi

Senki nem lesz forradalmár, senki nem lesz boldogabb, senki nem lesz se jobb, se rosszabb. Ez van. Nyersen, sötéten, őszintén, vagyis estikornélosan.

Erik Sumo Band: I’m semmi

i’m a semmi, semmi

Dúdolgatós, nagyon különleges dal Tövisházi Ambruséktól, aminek a szövege olvasva elsőre vicces a kevert magyar-angol miatt, pedig nagyon is komoly kérdéseket feszeget. A Kodály Methodos, iskolás gyerekekkel felvett verzióját különösen ajánljuk, zseniális!

Óriás: Holnap talán

már holnap talán nem számít már semmi sem végre

A “holnap” olyasmi, amit fejben még bármivel meg lehet tölteni, valahol pont annyira elvont fogalom, mint a “semmi”. Ez a dal az Óriás zenekar ritkábban fellelhető, csendeskedős-filozofikus vonalának egyik szép darabja.

Takáts Eszter: Él

benn a minden, benn a semmi

Többször elővettük mostanában ezt a dalt, de erről a listáról sem hiányozhatott, hiszen a “minden”-t és a “semmi”-t a test és a lélek szinonimájaként boncolgatja.

Zaporozsec: Buborék

mikor azt hiszed, hogy tiszta már a kép, mint egy buborék kipukkan, a helyén nincsen semmi se még

A Zaporozsec zenekar nemrég a Nagyszínpadon is bizonyított, bár valószínűleg ők maguk számítottak rá a legkevésbé, hogy egy picit meg is fogják osztani a véleményeket. Mi bírjuk a srácokat, ez a daluk pedig nagyon illik a “semmi” témakörbe.

Kispál: Senki nem ért semmit

senki nem ért semmit

Az örök igazság.

A teljes listát itt tudjátok meghallgatni.

nka_csak_logo_1_1.pngcstp-logo-web-small_1_1.pngA cikk az NKA Cseh Tamás Programjának támogatásával készült.