2016. június 16.

10 dolog, amiért várjuk a Bánkitó Fesztivált

Tavaly kapott igazán szárnyra a hír: Budapesttől nem messze van egy hely, ahol a Quimby álnéven ad koncertet, ahol mindenki jól érzi magát, amiről mindenki ódákat zeng, és ami talán nem olyan zsúfolt, mint a „nagyok”. Már akkor elkezdtük várni a 2016-os Bánkitó Fesztivált. Hogy miért? Ezért:

bt2.jpg

Kép forrása: Fülöp Máté / HVG

1. A tó miatt. Persze, persze, szeretjük mi a Balatont, sőt, komolyan imádjuk, de azért a kicsi tavaknak van valami varázsa. Ezért szeretjük Orfűt is, ezért tűnik nagyon klassznak Bánkitó is.

2. A szabadság miatt. Úgy hallottuk ugyanis, hogy ez a fesztivál lazább, olyan lustálkodósabb, nyaralósabb, sörözősebb. Persze szeretjük, a Fishing és a Strand pörgését, de nagyon kíváncsiak vagyunk, itt le tudunk-e majd lassulni.

3. A sok feltörekvő zenekart. A Bánkitó programját böngészve bizony rengeteg még kevésbé ismert, vagy akár számunkra teljesen ismeretlen zenekar is van. Bár mindig igyekszünk belehallgatni az újdonságokba, most nem is lesz más lehetőségünk. Édes teher!

4. Az Alsópetényi kempinget. Na, erről a helyről mindenki azt mondja, hogy varázslatos! Sátorozhatsz a tó partján, lógathatod bele a lábad reggeli közben, ha páros jöttök, akkor garantált a romantika, ha meg csapatostul, akkor a jó hangulat.

5. A családias atmoszférát. Reméljük, hogy a kisebb terület, a kisebb létszám megadja azt a bensőséges hangulatot, amire számítunk.

6. A civil kezdeményezéseket. Állítólag idén több mint 50 civil szervezet jön, a legnagyobbaktól egészen a kis, vidéki csoportosulásokig. Kíváncsiak vagyunk, milyen közéleti, társadalmi téma mozgatja majd meg az embereket.

7. A színházat! A színházat nagyon várjuk. Már most felkeltette az érdeklődésünket több egészen különlegesnek hangzó performansz.

8. A meglepetéseket. Talán valamelyik, általunk nem ismert név valaki egészen mást rejt? Lepjetek meg minket!

9. A napsütést. Persze ez nem a fesztiválon múlik, de nagyon reméljük, hogy épp olyan idő lesz, amiben kedvünk támad napozni, heverészni, barnulni.

10. A sört. Ki ne hagyjuk! Kézműves sörök, sziasztok!

bt1.jpg

Kép forrása: Fülöp Máté / HVG