2016. június 19.

KLIPPREMIER: 30Y – elsőre

Az éppen 16 éve zenélő 30Y a tavalyi összegzős BEST OF válogatás, és a kis kitekintő, a pécsi balett Kis Herceg zenéjének megírása után nagy örömünkre most már teljes gőzzel vadiúj dalokon dolgozik, amik a tervek szerint ősszel fognak egy lemezzé összeállni. Az új dalok közül az elsőre című dalt hallhatjuk elsőként, amit rendhagyó módon négy online felületen (recorder.hu, KERET, soundcity:szeged és M.a.csek) egyszerre, egy időben jelentet meg a zenekar.macsek_30y_elsore_promo_02.jpg

A dalhoz készült klip Beck Zoli forgatókönyve alapján készült Seres Tamás rendezésével (a Felhő és az Egy perccel tovább című dalokhoz készült klipeket is ő jegyzi), az operatőre pedig Pamuki Krisztián (aki korábban például az Ahogy elképzeltem és a Messziről szép klipek kapcsán is dolgozott már a zenekarral). A kisfilm különlegessége, hogy egysnittes, a főszereplő lányt Borbély Andrea játssza.

A zenekar tőle megszokott módon nem csak a klip készítésében dolgozik együtt olyan nevekkel, akikkel már korábban is, hanem a készülő lemezen is. Erről Beck Zoli így mesélt nekünk: “self-produced lemezt terveztünk, szóval Ádi (Varga Ádám, a 30Y basszusgitárosa-szerk.) vezetésével csináljuk a rögzítést és a mixeket, külső fülnek meg Ligeti Gyuri barátunkat hívtuk: ő az, aki ilyeneket mond, hogy „értem, mit akartok, ezt úgy kell megcsinálni, hogy…”  a mastert pedig egy szegedi srác csinálja, szebasztian, aki tényleg zseniális fickó, bár marha nehéz volt rátalálni – nem mondanám hivalkodó alkatnak.”

És akkor íme az elsőre:

A 30Y legközelebbi koncertdátumait itt tudjátok megnézni!

nka_csak_logo_1_1.pngcstp-logo-web-small_1_1.pngA cikk megjelenését az NKA Cseh Tamás Programja támogatta.