2016. július 4.

Bepillantás a VOLT backstage-be: Odett és Péterfy Bori miniinterjú

Nem csak a hőmérők, de a hangulat foka is az egekbe szökött a soproni Telekom VOLT Fesztiválon, ahol idén is a JANA Színpadnál játszik a hazai zenekarok legjava. A csütörtöki- úgy fest – a dívák estje volt, ugyanis Odett és Péterfy Bori is színpadra állt. A koncert előtt Odett megosztotta velünk, miként legyünk mindig derűsek, Bori pedig az anyai szeretetről és arról is mesélt, milyen érzés a közönség közé vetni magad.unnamed_1.png 

Odett Be with you című dalában – ami az idei Sziget himnusz is lett – a szerelemről és a szabadságról énekel, az énekesnő szerint pedig ez a két fogalom, hogyha igazi szerelemről és igazi szabadságról van szó, tulajdonképpen egy és ugyanazt jelenti. Odett szerint a boldogság csak egy pillanat: „Számomra az öröm vagy a derű sokkal szimpatikusabb szó, mert a boldogság az általában csak egy pillanat, viszont minden embernek az a célja, hogy egy folyamatos jó állapotot érjen el, és azt gondolom, hogy a derű az egy folyamatos állapot” – meséli Odett.  „Nehezen tudnék kiemelni egy csodálatos pillanatot az életemből, mert nagyon sok van, de én úgy gondolom, mint ahogy mindenki, úgy én is ezt a folyamatos derű állapotot keresem az életemben” –teszi hozzá a JANA színpados fellépése előtt, már flitteres fellépő ruhájába bújva, de a koncertre sietve még megosztotta receptjét a derűhöz: „Szerintem a legeslegfontosabb az, – főleg, ha az elfogadásról beszélünk és arról, hogy az ember jól érezze magát – hogy amikor reggel belenéz a tükörbe, mindent tökéletesnek lásson. Azt gondolom, hogy valakinek pozitív, jó élete legyen és elérje a céljait, ahhoz először saját magát kell szeretnie, úgyhogy minden fesztiválozónak azt üzenem, hogy szeressétek magatokat és onnantól kezdve bármi lehetséges.”

Péterfy Bori igazi „szívkirálynő”, a Péterfy Bori & Love Band dívájaként tiporja a szíveket koncertjein, melyeken előszeretettel veti magát a közönség közé: „Szeretek stage diving-olni, én színész vagyok és abszolút egy ilyen mellékvágányként kezdődött el ez az egész éneklés, ami aztán sokkal nagyobb szerepet tölt be az életemben az utóbbi 10 évben. Egyszerűen élvezem azt, hogy játszhatok ezzel a szereppel, hogy egy rock and roll énekesnő vagyok és szerintem a stage dive – végül is – a közönséggel való nagyon erős kontaktus, hozzá tartozik ehhez. Nyilván ezért is van, mert színész vagyok és megszoktam, hogy állandóan a közönséggel keresem a kapcsolatot” – meséli a JANA backstage-ébe éppen megérkezve az énekesnő, aki egy ideje már anya szerepben is tündököl. „Én azt fogalmaztam meg, miután megszületett a kisfiam, hogy nem tudtam eddig, mi az, hogy szeretet” – árulta el, további részleteket pedig a videóra kattintva tudhattok meg.

Az idei VOLT egyébként Vasárnap hajnalban ért véget, és rekordszámú közönséget, 148 000 látogatót vonzott Sopronba. Az “Európa legjobb közepes méretű fesztiválja” címmel kitüntetett esemény leglátogatottabb napján 35 000-en vettek részt az Iron Maiden koncertjén.