2016. szeptember 15.

Sörkoktél? A Mayberian Sanskülotts lemezbemutatóján simán!

A Mayberian Sanskülottsot Csordás Zita, Balogh Gallus, Szigeti Árpád, és Hromkó István alkotják, és a négyes már 2011 óta zenél együtt. Az Adlait lesz a harmadik nagylemezük, amelyet többéves várakozás, halogatás, időponttologatás, és szöszmötölés előzött meg. De most VÉGRE elkészült!14053767_1278002685566679_3524855925525878311_o.jpg

Maga a lemez hétfőtől lesz elérhető, a lemezbemutató koncert pedig szeptember 24-én, szombaton lesz. Az este jelszavai pedig: művirágok, sörkoktélkészítő workshop, régi VHS felvételek, diavetítés, 11 vendégművész, együtt sírás, fanzine.

És hogy ezek hogy jönnek össze egy estére?! Hát úgy, hogy kezdésnek Balogh Gallus (gitár) hagyományteremtő sörkoktélkészítő workshopja lesz, mely során a résztvevők nem csak döbbenetesen egyszerű, de a maguk nemében zseniális kulináris fogásokat leshetnek el a téma szakértőjétől, hanem együtt készíthetik el ezeket a csodás söralapú koktélremekeket a zenekar tagjaival és a vendégelőadókkal. Így akár alkalmuk nyílhat recepteket cserélni, befektetési tanácsokkal ellátni egymást, mély összehasonlító elemzésbe mélyedni a biciklis-, és a tömegközlekedés előnyeiről és hátrányairól, tőzsdeárfolyamokról, elmerülni egy világpolitikai vonatkozású bibliaelemzésben, valamint megmutatni egymásnak a tegnap, lefekvés előtt írt haikukat.

23 órakor gyorsan lehúzzuk a poharunk alján lévő maradék sört meggylevet, és színpadra lépnek a vendégzenészek. A Mayberian Sanskülotts kis barátai néven aposztrofált társaság tagjai a kedvenc Mayberian Sanskülotts dalaikkal lépnek majd fel. Név szerint Barna Margit, Barkóczi Noémi, Korándi Dávid (Felső Tízezer), Lengyel Heni (Eyes on U), a Platon Karataev zenekar, Sallai Laci (Felső Tízezer), és Szurcsik Erika (Unknown Child) vesznek majd részt ebben a buliban.

A feldolgozások után hallhatjátok a legújabb Mayberian Sanskülotts dalokat, egyenesen a zenekartól. A Mayberian elejétől a végéig végigjátssza a harmadik, Adlait névre hallgató nagylemezét, amiről az alábbi dallal lehetett elsőre ismerkedni:

Az Adlait szó jelentése egyébként idegenek, más emberek inuit nyelven. Azért ezt a címet adtuk a lemeznek, mert ezek a dalok tulajdonképpen a más emberekhez fűződő nehéz viszonyainkról szólnak, és hogy ezek hogyan hatnak az életünkre.

Azért egy inuit szót választottunk, mert Gallusnak volt egy időszaka, amikor teljesen beszippantotta az inuit kortárs képzőművészet. Valószínűleg egy mű címében láthatta meg ezt a szót, és valamiért megragadt neki.

A Mayberian Sanskülottsot Puskár Krisztián (csak itt, csak nektek Puskár Splatter néven) pörgeti majd a lemezeket, akit a Toldi egyik legtehetségesebb motorosa és gitáros rappere, Vida Vera követ majd a lemezjátszók mögött.

Levezetésnek, közös napfelkelte nézés lesz és Sad Acid koncert, ami Balogh Gallus zenekara.

Megéri időben érkezni a koncertre, mert az első húsz érkező egy egyedi, kézzel készített ajándékot kap majd a zenekartól, ami a új lemezhez kötődik.

A lemezbemutató alatt vehettek majd mindenféle mörcsöt: az Adlait című lemezt kazettán, fanzine-t, Mayberian Sanskülotts pólót és vászontáskát.

Elképesztő buli lesz, igazi házbuli hangulattal, az összes barátunkkal, szüleinkkel, szomszédainkkal, és általános iskolás tanítónénijeinkkel. Pont ezért szeretnénk, hogy Te is ottlegyél, hogy együtt ünnepelhessük meg, hogy négy év ígérgetés és halogatás után végre megjelenik az Adlait!

Az esemény linkje itt, ha pedig szeretnétek támogatni a lemezkiadást, rendeljétek meg előre a lemezt és a mörcsöt itt!