2016. szeptember 20.

Sounds Of Science – a Deley friss EP-je

Íme egy egészen friss, ropogós, új EP! Nem egészen a megszokott alternatív magyar zene ugyan, de azért van olyan szakasza a napnak, amikor ez a tökéletes aláfestő zenéje az életnek. Hallgassatok bele és döntsétek el, melyik! 😉

A zenekarról

deley_bfoto.jpg

Különböző hangulatok, instrumentális alapok, postrock és elektronikus elemek, mindehhez pedig egy intenzív vizuális élmény – a Deley zenekar 2012-ben így kezdte pályafutását és az irány az elmúlt négy évben nem is változott. 2013-ban debütáltak az Adventures in Psychoacoustics című EP-vel, ami három postrock válogatáslemezre is felkerült. Már ezzel a bemutatkozó albummal több budapesti klubban megfordultak, koncerteztek az A38-on, a GMK-ban, a Dürer Kertben, a nyári időszakban pedig olyan hazai fesztiválok rendszeres fellépői a mai napig, mint a SUN vagy a Börzsönystock. Az elmúlt pár év a koncertek mellett, az új lemezanyag koncepciójának kidolgozásával, dalok írásával és az új vizuál megtervezésével telt. Időközben a tavalyi évben egy tagcsere is történt, Székelyi Szabolcs került a korábbi billentyűs, Markos Levente helyére – de az új EP rögzítése még Leventével történt. Így lett 2016 ősz az új anyag megjelenésének időpontja, a Deley Sounds of Science című EP-je szeptemberben premierezik, és a banda Bandcamp oldalán lesz elérhető. A jövő és a tervek: minél több fellépés és egy elképesztő klip, végre már.

Az EP-ről

A Sounds of Science-re úgy tekintünk, mint egy korszak lezárására, ugyanis ezen az anyagon még a korábbi billentyűssel dolgoztunk, akit tavaly Székelyi Szabi váltott. Ez egyúttal egy fontos momentuma is lett az EP-nek, ugyanis Szabival teljesen átírtuk az elektronikát, ami olyan szinten megváltoztatta a számokat, hogy gyakorlatilag egy teljesen úgy anyagot kaptunk. Hozzátéve, hogy ez a koncerteken is már egy új élményt jelentette a számunkra is. A felvételek első részét még 2015 nyarán bonyolítottuk le, a szintit novemberben vettük fel, de a keverés már idén tavasszal zajlott.
Az első lemezhez képest – amit Laukó Péter egy laptopon kevert, otthon – ezzel az EP-vel egy hatalmasat léptünk előre, hiszen a Sounds of Science-t már a Kazoo Stúdióban rögzítettük és kevertük. Ja, és mastering sem maradt ki, amit a debreceni Hangart Stúdióban hoztunk össze.
Miért Sounds of Science a cím? Egyszer egy éjszakába nyúló beszélgetés közben azt mondta nekünk valaki, hogy olyan a zenénk, amit kutatáshoz ajánlana tudósoknak. Nyilván, nem hallott még minket élőben.:)

Lemezbemutató:

2016. szeptember 23. (péntek)
Gozsdu Manó Klub
Vendég: Törzs

Infókat itt találtok.