2016. október 18.

Szürreális koncertélmény a BABEL új klipjében

Füst és félhomály, egy titokzatos lány és örvénylő dallamok a BABEL zenekar legújabb klipjében, mely a Let You Down című számhoz készült. A négy fős rock zenekar ismét belevetette magát a koncertezésbe, október 29-én Budakeszin, november 3-án pedig a Mika Tivadarban lehet találkozni velük.babel_8_kicsi.png

Komplexebb hangzással tért vissza a budapesti klubéletbe a BABEL, a koncerteken pedig sorra csendülnek fel az új számok, a srácok ugyanis megújult energiákkal és átalakult felállásban vágtak bele a dalírásba. A most klipet kapott Let You Down-t még év elején, Londonban vették fel a neves Grammy-díjas producerrel, Liam Watson-nal, aki többek között a The White Stripes hangzásáért is felelt (a srácok angliai útjáról és a dalok felvételéről bővebben olvashattok velük készült korábbi interjúnkban). A misztikus hangulatú dal szövege az énekes-gitáros, Ipolyi-Gáts Hunor szerzeménye: „Arról az érzésről szól, hogy nem fogom magamat, a célomat cserben hagyni. Az a sor, hogy Let You Down elég romantikusan hangzik, de számomra teljesen mást jelent, nekem a céljaimat, számomra megfoghatatlan dolgokat jelenti, amiket muszáj volt megszemélyesíteni, hogy leírjam.

A felvételekért az Overground Productions felelt, a klipet Bertalan Balázs rendezte, míg a koncepció a zenekar dobosától, Balasi Ádámtól származik. „Azt találtam ki, hogy miközben játszik a zenekar egy lány táncol a háttérben, mögöttünk vetítések vannak és egyfajta szürreális koncert jellege van az egésznek. A táncra az volt az ötletünk, úgy kéne felvenni, hogy sok füst van körülötte, mögötte pedig fények. Ez végül annyira jól nézett ki, hogy úgy döntöttünk az egészet így rögzítjük, úgyhogy másnap újravettünk mindent”- meséli a klip készítéséről.

És akkor íme a klip:

A srácok legközelebbi koncertdátumait itt tudjátok csekkolni!