2016. október 24.

“Újraálmodó koncert” a Magashegyitől

Utolsó idei budapesti nagykoncertjére készül a Magashegyi Underground, fél szemmel a 2017-es év felé tekintve. A tízéves csapat néhány hónapra visszavesz a koncertek intenzitásából, hogy “újraálmodja” koncertműsorát: minden korábbinál bátrabb, látványosabb, teátrálisabb előadást terveznek, ahol szemeink előtt elevenedik meg egy különleges, vadállatokkal, koboldokkal, jó és rossz erőkkel teli elvarázsolt világ – ebből kaphatnak ízelítőt rajongóik november 4-én a Barba Negra Music Clubban.

unnamed_copy.jpg
“Az idei jubileumi évvel lezárunk egy korszakot” – nyilatkozták a csapat tagjai. “Rengeteget kísérleteztünk mind a dalok megszólalása, mind a koncertjeinket kísérő látványelemek terén. A rajongóinknak talán így tudnánk kézzelfoghatóbban megfogalmazni, mire készülünk: visszatértünk “felnőttebb fejjel” az Ezer erdő (a Magashegyi Underground első albuma) elvarázsolt világába, ahol azonban nem egy tündérmesét, hanem egy mitológiai történetet találtunk jó és rossz harcáról – ezt fogjuk kibontani 2017-es koncertjeinken.” 
 
A Magashegyi koncerteket eddig is meghatározta Bocskor Bíborka énekesnő teátrális színpadi jelenléte, az ő karaktere minden eddiginél különlegesebb, a valóságtól “elemeltebb” lesz – a figurát olyan művészek bevonásával tervezik meg, mint Sármán Nóra divattervező és Zsólyomi Norbert fotós. 
A csapat évzáró koncertjén mindhárom album anyagából szemezget az ötfős zenekar, az egy hónapja tartó próbafolyamat során sok régi dal kapott új, izgalmas hangszerelést. Az eseményhez ide kattintva tudtok csatlakozni, itt pedig már vehetitek is a jegyet.