2016. november 16.

10 gondolat az idén 10 éves Esti Kornéltól

Idén ünnepli 10. születésnapját az Esti Kornél, ezzel kapcsolatban tettünk fel pár rendhagyó kérdést a fiúknak. Íme az elmúlt évek nagy pillanatai, a zenekari léthez való viszonyulás és a diplomatikusan el nem mesélt sztorik. 

esti_kornel_10_ev_sajtofoto_1.jpg

A kérés: fejezzétek be a mondatot!

1. Erre emlékszem az első koncertünkből… Iszonyatos izgalom, frissen mosott haj, hogy szépek legyünk. A gimi klubhelyiségében csomó haver és osztálytárs, rettenetes hangzás és határtalan öröm. A világ legmenőbb csávóinak éreztük magunkat, toltuk a Nirvanat meg a Red Hotot és már egy pár saját dalt is. Nagy dolog volt ez akkor, 17 évesen. (Dodi)

2. A turnébuszban töltött órák… olyanok, hogy általában az első fél órában Áron lezsibbasztja az agyunkat a csodás szóvicceivel (amiket a legváratlanabb helyzetekben, Galla Miklóst meghazudtoló pókerarccal képes prezentálni), ezt követően az idegrendszer buddhai nyugalomba vált át és utána már tök mindegy, hány óra van még a koncerthelyszínig. Amúgy eléggé vegyes, hogyan tengetjük az időt. Mostanában leszoktunk a Ganxta-kazetták hallgatásáról, inkább Áront hallgatjuk, aki bármit elénekel Horváth Charlie hangján. Amikor ebből már elegünk van (kb. 2 perc után), általában az élet nagy kérdéseiről (párkapcsolatokról, veszélyes nőkről, más zenekarokról, gitárerősítőkről, autokrata politikusokról) folytatunk eszmecserét úgy, hogy törekszünk arra, hogy egymás szavába vágva semmit ne értsünk abból, amit a másik mond. (Dodi)

3. A legnagyobb zenekari bulinkon… nagyon reméljük, hogy nem készültek felvételek. Legnagyobbat talán nem is tudnék kiemelni, szoktuk hozni a szintet. Múlt hétvégén a nagyváradi koncertünk után például nagy szerepet játszott egy román technoparty, néhány guriga wc papír és Horváth Charlie. (Áron)

4. A legbüszkébbek akkor voltunk… amikor kiderült, hogy valakinek segített valamelyik dalunk átjutni egy-egy nehezebb élethelyzeten. Szerencsére több ilyenről is tudunk. Ennél nagyobb dolgot nem tudunk elképzelni. (Dodi)

5. A koncertek előtt mindig … kell egy kis idő, hogy átkapcsoljunk koncert-üzemmódba. Méltóságteljes dolog, hogy ennyi ember kíváncsi ránk, és mi teljesen kinyílunk nekik. Az a legjobb, mikor legalább két órával a kezdés előtt minden be van állítva, és van időnk feltornázni magunkat lélekben is a színpadra. (Áron)

6. Akkor szoktunk összemosolyogni a színpadon, amikor… ugyanannyira éljük a koncertet. Én magamon is csodálatosakat tudok röhögni, ha elrontom a szöveget, és valami nagy hülyeség jön ki belőle. (Áron)

7. Nekem azért fontos ez a zenekar, mert…ez is olyan szoros kötelék, mint egy család, vagy egy párkapcsolat. A legjobb barátaimmal együtt zenélni az egyik legjobb dolog, ami történhet egy ember életében. (Kristóf) Nem is értem, hogyan utálhatják annyira egymást sok híres zenekar tagjai. Talán az a titok, hogy minket kevésbé mozgatnak az anyagiak. (Áron)

14055054_10154546477302994_7745834156646697016_n.jpg

8. Akkor hagynám abba a zenelést, ha…már nem lenne bennem semmilyen izgatottság egy koncert előtt. És ha már nem lennének előttem zenekarral megvalósítandó célok. De ilyen úgysem lesz. 🙂 (Kristóf)

9. A legnagyobb kihívás a zenekarral kapcsolatban…az, hogy ne legyünk önismétlőek, hogy lemezről lemezre képesek legyünk megújulni, de közben megtartsuk a saját világunkat. Ez marha közhelyesen és triviálisan hangzik, de ez tényleg kihívás és minél több dal van mögötted, annál nyomasztóbb teher tud lenni. De azért nem féltem magunkat, eléggé sok mindent csinálunk, nem csak zenével foglalkozunk, nyitott szemmel vagyunk a világban, ez pedig talán a legjobb módja annak, hogy ne égjünk ki. (Dodi)

10. 10 év múlva szerintem… készülünk az előttünk álló 10 évre. (Kristóf)

Az igazán extra és különleges születésnapi koncert november 18-án lesz az Akvárium Klubban, és a hírek szerint nem kis meglepetésekkel készülnek a fiúk, ide kattintva megtaláljátok a publikus részleteket.