2016. november 20.

7 dal, amitől tutira rocksztárnak érzed magad

Következő életemben rocksztár szeretnék lenni. Tudjátok, olyan igazi rocksztár, aki nagyon vagány, nagyon gazdag, bomlanak érte a csajok, a nappaljai is bulihegyekkel telnek, esténként pedig sikítozó tömegeknek énekel… Ja, hogy a valóságban ez nem is ilyen? Mindegy, erről már úgyis lecsúsztam, úgyhogy gondoltam, legalább pár dal erejéig álmodozhatok arról, hogy vajon milyen is lenne!1ea6a00cbbd2e9353c172a4e71afe6b9.jpg

kép: pinterest

1. Junkie Jack Flash: Szupersztár

A dal, amiben minden benne van a rock and roll életérzésről. Részegség, csajozás, cigifüst: ennyi a szupersztárság!

2. Kiscsillag: Van-e szándék

Ha irodalom órán lennénk, azt mondanám, hogy a dal azt a közhelyes helyzetet dolgozza fel, amikor egy rocksztár összejön egy rajongójával. Mivel nem ott vagyunk, csak annyit mondok: kötelező.

3. Belmondo: Rock sztár

Egy régebbi Belmondo dal, aminek a klipjében Czutor Zoli, Csányi Sándor és Nagy Ervin is szerepel. Hmmm…

4. Ivan & The Parazol: Jól áll nekem az élet

“Nem munka, de nem könnyű: egy életforma…” Bizony, hát van akinek egyszerűen jól áll az élet, na.

5. Konyha: Kiskifli

A csajozós szövegek csodálatos füzére a Konyha hangos-punkos, koncerteken mindig megőrülős Kiskiflije, amit nem lehet együltő helyben maradva végighallgatni.

6. Rájátszás: A Trabantfejű nő dala

Ahogy már az előző dalból is kiderül, egy rocksztárnak alap, hogy tudjon csajozni. Na ja, ha meg ennyire zseniális sorokkal csinálja, mint az alábbi dalban, akkor pláne nem lehet gond.

7. Péterfy Bori & Love Band: Fehér éjszakák

Ebben a dalban elképesztően jól el van kapva az éjszakai élet mámorító élménye, annak minden gyönyörével és árnyoldalával, rockosan, tökösen, nekem rendre az egyik kedvenc Bori-pillanatom koncerteken is. Vigyázat, “ha egyszer az éjszaka megkísért, elvisz mindent a semmiért…”

 A teljes listáért katt ide!