2016. december 14.

Három fiatal zenekar az öreg rock-istenek fegyverzetében

A vak is látja, hogy jön vissza a klasszikus, terpeszben állós, egyenes rockzene: turnézik a GNR, új blues-lemezt adott ki a Rolling Stones, jövőre hazánkba látogat Alice Cooper. Ideális hát a pillanat, hogy három, eddig inkább a háttérben mozgolódó zenekar szövetséget kössön és vállvetve lépjenek ki a rivaldafénybe megmutatni magukat.unnamed_4.png

Említett zenekarok a pécsi Junkie Jack Flash, a budapesti Headbengs, valamint az öt dögös csaj alkotta, szintén fővárosi Holychicks. Közös nevezőjük, hogy mellébeszélés nélküli, dallamos, ám hatalmas energiával előadott dalaik hallatán még az is bólogatni kezd, aki nem feltétlenül erre a zenére esküdött fel. Akinek viszont ez a komfortzónája, az nagy valószínűséggel már úgyis bulizott rájuk…

A pécsi alakulat az elmúlt egy évben példanélküli menetelést nyomott le, végigturnézták az országot, szeptemberben jelent meg új, második nagylemezük, miki 357 rendezte friss klipjüket, jövőre pedig Antal Nimród Viszkis-filmjében is megmutatják magukat.

Koncertrutinban a Headbengs sem marad el mögöttük, ahogyan az egy jó blues-rock bandától elvárható, ők is többször végigzajongták az országot Nagykanizsától Debrecenig. A vándorcirkusz női bandája a legfiatalabb a három zenekar közül, tagjai azonban már mind értek el szép sikereket más produkciókban, így nem okoz nekik gondot felforrósítani a hangulatot.

Egy vidéki tesztkör után Budapesten robban el közös turnéjuk (december 15-én a Kuplungban) utána pedig Sopronba látogatnak el december 27-én a Hangár Music Club színpadára.

A koncertről minden hasznosért katt!