2017. február 26.

Csupa újdonság a Beat Dis háza táján

Csupa újdonsággal kezdi a 2017-es évet a Beat Dis: az eredeti felállásból már csak Csigó Tamás maradt énekesként és gitárosként, mellé két tag érkezett: az új dobos, Szőcs Gergő a Dirty Flow Clubból, a billentyűs Dure pedig a Turbo-ból. Horváth Zoltán basszusgitár pedig már hozzájuk képest régi tag, még az előző album készítésekor került a Beat Disbe. Így 2017-ben ebben a felállásban lép színpadra a zenekar : Csigó Tamás – gitár,ének; Dure – billentyűk, elektronika; Horváth Zoltán – basszusgitár; Szőcs Gergő – dob. Jelenleg már zajlanak a próbák, illetve az ötödik album is készül.13975436_10157355762265253_2948739501253031946_o.png

Az első új dalhoz a “Tell Me When I’m Greedy” – hez már klip is látható, melyet az R33-ban  forgatott a zenekar, Pátzay Ádám operatőr segítségével. A keverés, és a master Csigó Tamás, és Scheer Viktor munkája.


Csigó Tomi frontember ezt mesélte a klipforgatásról:

“Dupla sebességgel forgattuk, ez Ádám ötlete volt, hogy a zenei és a képi világ így jobban összhangba kerüljön. A hoverboardot én hoztam. Otthon a kisfiammal toltuk 2 napig folyamatosan miután megkapta. Csináltunk felvételeket, és akkor jutott eszembe hogy egy klipben ez milyen jól mutatna. Eleinte fura volt pörögni gitárral a kezemben, de aztán megszoktam, a végén leszállni volt nehéz. Egy éjszakára kaptuk meg a termet, hogy leforgathassuk a videót. Mindezt persze teljesen ingyen, mivel az R33 mindig is feladatának érezte -többek között – a kreatív tevékenységek támogatását. Szóval szerintünk egy újabb idióta rendelkezés a hatalom részéről a hely bezárása. A budapesti könnyűzenei élet egy újabb tartópillérének kirúgása volt ez!”

Tavasszal 6 állomásos turnéra indul a zenekar, részletek a facebook oldalon.