2017. március 3.

Háromdalos EP-vel debütál az Idegen

Pontosan tudjuk, hogy egy induló zenekart mindannyian kicsit nehezen kezdünk el hallgatni. Kikre hasonlít? Milyen a hangulata? Fog ez tetszeni nekem? Nos, az alternatív szcéna legújabb szereplőjéről, az Idegen zenekarról el tudunk már mondani nektek néhány dolgot. 

idegen_feketedoboz_1.jpg

A tagok színházi múlttal rendelkeznek, és azt szeretnék megmutatni, hogy a művészetek összekötve működnek igazán jól. Ezt támasztja alá első klipjük is, ami a Hideg című dalhoz készült, és mind képileg mind tartalmilag egészen izgalmasra sikerült. A videó erős képekben fogalmazza meg a remény elvesztésének pillanatait; arról az érzelmi hullámzásról szól, amikor rájössz, hogy egyedül vagy és a nagy létvágyból lesz élettelenség, kihűlés és hideg. A bizarr hangulatú videóval vetíti előre a zenekar, hogy nagyban eltérnek a szokványostól.

Mi egyébként néhány hallgatás után az Elefánt zenekarhoz tudjuk őket hasonlítani, legalábbis a dalok energiája, a kissé sötét és szürreális hangulat őket juttatta eszünkbe. A srácok szembemennek a konvenciókkal a bemutatkozó koncertjükön is: azt ígéri a zenekar, hogy a márciusi bulin felvonultatnak egy egzotikus dizőzt, groteszk sámán lányokat, egy dorogi blues gitárost és egy öltönyös óvodást is. 

Kíváncsiak vagyunk, hosszú távon mi fog kisülni ebből az ígéretes formációból, addig is ide kattintva meghallgathatjátok a teljes EP-t, ami a Fekete doboz címet viseli. Szerintünk érdemes! 

Az első dalaikban egy csúnyán félresiklott szerelmet dolgoz fel az énekes. “Amikor az ember szorult élethelyzetbe kerül, akkor még nem gondol arra, hogy az érzései végigfutnak a rögzítőn, és egy velejéig őszinte önvallomásként album lesz belőlük. Arra meg pláne nem, hogy egy gyermekkori jó barát saját agyán átfuttatva mozgóképpé varázsolja az egyik történetet.” – meséli az EP és a klip készüléséről Kunics Olivér énekes-basszusgitáros.

A klipet rendező Csihar Arion és az operatőr Sinka Benedek is feltörekvő tehetségek a szakmában, ők a BKF-en tanulnak, mellettük Bakai Gergely gyártásvezető alkotta a stáb vázát. A hangfelvételek Szabó Szebasztiánnal készültek a szegedi Miracle Soundban. A stúdió olyan nagy nevekkel dolgozott már, mint a 30Y, a Kiscsillag, vagy a Fish.