2017. március 5.

s(o)unday sessions: Middlemist Red – From The Corner of My Eyes

Nemrég jelent meg új lemezük, 4. születésnapjuk kapcsán hatalmas budapesti bulira, majd külföldi turnéra készülnek, közben meg beugrottak hozzánk egy s(o)unday sessionsre: ők a Middlemist Red. A kerek évforduló kapcsán hagyományos interjú helyett megsoroztuk őket kissé szentimentális és kissé random kérdésekkel – íme!
unnamed-12_1.jpg

fotó: Kozák Máté

1. Milyen zenekarnév ötletek merültek fel az indulásnál?

Deli Soma: Például a Dope Lemon. Vicces egyébként, hogy az Angus and Julia Stone párosból Angus, Dope Lemon néven kezdett saját zenekarba két éve.

2. Melyik volt a kedvenc koncertpillanatotok?

Deli Soma: Számomra az egyik legjobb koncertpillanat az első lemezbemutatónkon az aanimal című számunknál volt, mikor annyira szuper energiák szabadultak fel a színpadon, hogy egy pillanatra azthittem hogy összefogok esni, annyira elvesztettem a kontrollt. Alapvetően a legnagyobb félelmem hogy egyszer el fogok esni a színpadon és összetöröm magam vagy a hangszerem, de akkor még ezt sem bántam volna.

3. Melyik volt a kedvenc külföldi koncertetek?

Ürögdi Ábel: 2016-ban felléphettünk Hollandiában az Eurosonicon, ahol mindkét fellépésünk nagyon emlékezetesre sikerült.

Deli Soma: Két évvel ezelőtt az első európai turnénkon már volt szerencsénk a prágai Roxyban játszani, ami az egyik legnívósabb klub Európában. A legmeglepőbb talán az volt az egészben, hogy egy hétfői nap közel 300 ember jött el az első prágai koncertünkre, ismerték a számokat, és a koncert után többen megköszönték hogy végre Prágába is eljutott a zenekar, az pedig hogy két barátunk is meglepett minket a közönség soraiban, csak hab a tortán.

4. Mit vártok leginkább az új lemeztől?

Ürögdi Ábel: Az új lemeztől elsősorban azt várjuk, hogy hozzásegítsen ahhoz, hogy minél több emberhez eljussunk itthon és külföldön egyaránt.

Deli Soma: Amit a legjobban vártunk azt már szerintem elértük, át tudtuk lépni a saját határainkat, és az első lemez után egy méltó folytatást tudtunk lerakni az asztalra. Innentől nagyrészt a szerencsén és azon a szuper csapaton múlik sokminden, akik ősz óta fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy minél több emberhez eljusson a lemez.

5. Melyik a kedvenc dalotok a Ripple Soul-ról?

Deli Soma: From the corner of my eyes, Illuminair

6. Van kedvenc emléketek a rajongókkal?

Deli Soma: Volt egy időszak, mikor sokan arról számoltak be koncertek után hogy egy koncertünkön jöttek össze a barátjukkal/barátnőjükkel, és ezt nem győzték megköszönni. Én azt az időszakot nagyon szerettem.

7. Mit hallgattatok legtöbbet a turnébuszban?

Ürögdi Ábel: A turnébuszban ugyanúgy felcsendült már nálunk a Preoccupations, King Gizzard & the Lizard Wizzard vagy a The Horrors ahogy Ganxta Zolee vagy a System of a Down. Eléggé az adott hangulatra van bízva ki, mikor épp mit indít el.

8. Kedvenc magyar zenekar?

Deli Soma: 2 éve elképesztő pezsgés kezdődött a magyar zenei életben, emiatt baromi nehéz lenne csak egy zenekart kiemelni. Személyes kedvencem a Makrohang, de mondhatnám ugyanúgy a Run Over Dogs-t, a Panel Surfers-t, vagy a Dope Calypso-t is.unnamed-13.jpg

fotó: Kozák Máté

9. Mi a kedvenc fesztiválotok?

Deli Soma: Az Ubikeklektiknek elképesztően jó hangulata volt tavaly, de ugyanígy szeretjük a Bánkitó fesztivál közönségét, vagy a Strand fesztivált.

10. Legemlékezetesebb zenekari after party?

Deli Soma: Talán az Index születésnapi bulija, ahol annyira eleresztettük magunkat a koncert után, hogy végül egy barátunk kidobott egy vas széket a Trafó tetejéről.

11. Mire vagytok a legbüszkébbek az elmúlt 4 évből?

Ürögdi Ábel: A legbüszkébbek valószínűleg arra vagyunk, hogy még mindig nagy ambíciókkal és ugyanazzal a lelkesedéssel állunk a zenekarhoz, mint a legelején.

12. Milyen célok vannak a következő 4 évre?

Ürögdi Ábel: Minél jobb számokat írni és külföldön is elismert zenekarrá válni. 

A srácok jövő heti, Akváriumos bulijáról itt találtok infókat!

Ha zenekarod van, és kedvet kaptál részt venni a s(o)unday sessionsben, jelentkezz bátran a soundcityszeged@gmail.com e-mail címen! 🙂