2017. március 11.

8 dolog, amit valószínűleg nem tudtál Frenkről

Frenk-kel, akit legutóbb a hiperkarma_193″ target=”_blank” rel=”noopener”>hiperkarmából és a Budapest Bárból ismerhettek, már beszélgettünk korábban, most csak néhány villámkérdést szegeztünk neki. Olyasmiket, ami a legtöbb követőjét érdekelheti.

1. Honnan kaptad a Frenk nevet?14563538_10154778018557122_4654277718556050455_n.jpg

A bátyám nevezett el Frenknek 6 éves koromban. Pontosan nem emlékszem, hogy Frank Zappa, vagy Frank Drebin ihlette e meg, de lehet mindkettő.

2. Hogyan kezdtél zenével foglalkozni?

Két-három éves lehettem, mikor elkezdtem fakanalakkal ütni a lábosokat, lehetőleg rock’n’roll zenére, amit borzasztóan szerettem már akkor is, mindenre emlékszem. Nagycsoportos voltam mikor megkaptam az első gitáromat, egy ruszki szart 600 forintért, de ezen tanultam meg az alapokat. Aztán 11 évesen kaptam egy rozzant behangolhatatlan zongorát, az meg 4000Ft volt, de egyből beleszerettem a hangszerbe. Onnantól már gurult minden magától.

3. Milyen zenekarokkal dolgoztál már együtt?

Na erre viszont nem emlékszem pontosan,rengeteg van. Persze van egy-két emlékezetes: természetesen a hiperkarma, Quimby, Kispál és a borz, Balaton, PUF stb.

4. Mi a története az új dalodnak, a Meztelen szemekkel-nek?

Nos, a dal a függőségről szól, amit én és a barátaim, és az alattunk lévő generációk, de a fölöttünk lévők is komolyan átélnek. Vajon miért tömi magát mindenki valami szarral, mi az oka ennek? Sumákban miért xanaxfüggő a fél ország, mi a probléma kiindulópontja? Persze nem akartam mélyebben belefolyni a témába, ez csak egy gyors rock’n’roll szám. Meg nem vagyok Zacher Gábor.

5. Kik a kedvenc előadóid?

Beatles, Rolling Stones, RHCP, Iggy Pop, Frank Zappa, Talking Heads,Tom Waits, Rufus Wainwright, David Bowie, Marvin Gaye, a sor végtelen.

6. Mi az a 3 dolog, amit szeretnél a koncertedre, ha korlátlan anyagi forrásaid lennének?

Áljon rendelkezésre bármilyen és bármennyi hangszeres-énekes, ha éppen kipattan valami a fejemből. Színházi díszlet kortárs táncosokkal. És végül korlátlan kaja-pia, meg a többi, éppen amit kívánok (bár ez néha most is összejön).

7. Hány dal lesz a következő albumon?

Már fel van véve 4 dal, és még hozzáveszek legalább négyet. De lehet, hogy hatot, még nem tudom.

8. Melyik volt a legemlékezetesebb koncerted eddig?

Nincs ilyen, minden koncert emlékezetes valamiért, bár elég sok kiesett, 31 éve volt az első bulim egy gimis bandával, és több ezren vagyok túl.

Frenk vadiúj és korábbi szóló dalait meghallgathatjátok március 31-én az Akvárium Klubban, garantáltan nagy show lesz. Részletekért kattintsatok ide.