2017. március 16.

KLIPPREMIER! Jáde Nyúl : Méreg

A Jáde Nyúl zenekar 2013 őszén alakult, nevüket egy kínai holdjárótól kölcsönözték, innen ered az “Űrnyúlpop”, mint stílus meghatározás is, amely jól körülírja azt a szürrealista világképet, amit a zenéjük képvisel. Saját bevallásuk szerint szeretnek különböző stílusokat, rendhagyó dalszerkezeteket kipróbálni.

unnamed-14_1.jpg

A srácok fennállásuk óta két kislemezt adtak ki: 2015-ben jelent meg bemutatkozó anyaguk, amely a Rozsdaváros címet kapta. A lemez utómunkálatait az Ivan & the Parazolból ismert Beke István végezte. Vele folytatván a közös munkát egy évvel később elkészült a Mi a széllel járunk EP, ezen található a most megklipesített dal is, a Méreg.

A szóban forgó klipről így meséltek nekünk:

“A Méreg klipjét 2016 decemberében forgattuk le, három helyszínen. Nagyon hálásak vagyunk Csuzi Marcinak és Kovács Bálintnak, akiknek a segítsége nélkül nem jöhetett volna létre a videó. A klipben mindannyian egy káros élvezetnek vagy szokásnak vagyunk rabjai és nem igazán érdekel bennünket semmi sem, csak lebegünk az éterben. Aztán minden megváltozik, amikor eljönnek értünk a földönkívüliek… vagy csak beflesseljük az egészet?”

A zenekart legközelebb a fővárosban március 29-én tudjátok meghallgatni!