2017. március 20.

Több mint csak dalok – megjelent BoZaN új EP-je

Számos zenekar tagja volt az elmúlt években, több kulturális és médiaprojektből ismerhetjük a nevét, most azonban három EP-ből álló sorozata újabb részét tárja elénk hazánk egyik legkülönlegesebb könnyűzenei alkotója, Bodrogi Bozán András.

Bodrogi Bozán András hosszú ideje aktív szereplője a hazai kulturális és könnyűzenei életnek. A számtalan szerepben megfordult szerző a nyolcvanas évek végén kezdte zenei pályafutását, a kilencvenes években K.I.D. néven szólólemeze jelent meg, ezzel párhuzamosam zenei és kulturális műsorokat  vezetett (TOP TV, Duna TV). Zenélt és koncertezett a FreshFabrik zenekarban és a The Challenger in Pieces formáció tagjaként is találkozhattunk vele, az elmúlt években zeneipari és kommunikációs szakemberként is ismertté vált.

bozan_2017_press_photo_2000pxl.jpg

A BoZaN egy hosszú távú összművészeti projekt, amely Bodrogi Bozán kreatív elképzeléseinek egyfajta összegzése. Tervei szerint különböző művészeti ágak alkotóival – irodalom, képzőművészet, színház, tánc, média, interaktív művészet – együttműködve, kreatív kollaborációkban szeretné kiteljesíteni önmagát úgy, hogy más alkotóknak is hangot, teret adjon. A For Your Balance című EP, egy kiadványsorozat második részeként – a 2013-as With Your Knowledge folytatásaként – négy angol nyelvű dalt tartalmaz.

“A Balance, Creativity and Knowledge projekt fontos menedék számomra, egyfajta párhuzamos univerzum. Igazából az tart egyensúlyban, ha saját kreatív lényemet így is megélem, hogy dalok születnek ebből, hogy kiéneklem magamból, amit érzek, gondolok, amit tanultam a világról. No meg, hogy együtt zenélhetek, alkothatok másokkal. Együtt zenélni fun. Kihívásokkal és megterhelő saját élményekkel teli évek vannak mögöttem és még nincs vége. Ugyanakkor rengeteg inspiráció ér, számtalan tehetséges zenével, vagy zene közelben alkotó, zenerajongó emberrel, szakemberrel együtt töltött idő alatt sokat tanulok. Mindezek alkotásra ösztönöznek. Jobb alkotni, rombolnak elegen. Az alkotás lehetőségét hanyagolni: not fun.” – mondja Bodrogi Bozán.
Az izgalmasan és árnyaltan hangszerelt szövegcentrikus dalokban a korai nyolcvanas évek hűvösebb hangzásai találkoznak a túlnyomórészt akusztikus hangszereken (akusztikus gitár, strumstick, sansula, table tube) feljátszott organikus zenei témákkal. A felvételeket Schram Dávid producer-hangmérnök készítette, hangszeresként Kristóf Norbert dalszerző-énekes és Nagy Viktor basszusgitáros hallható a lemezen.

Az EP vizuális arculatát Andre Ermolaev orosz fotóművész légifelvételei határozzák meg, míg a dalok szövegeit – melynek központi témája a belső és külső egyensúly fontossága -, a The Light Shall Set You Free (Dr. N, Milanovich; Dr. S. McCune) című könyv is inspirálta.

Az EP az alábbi linkeken érhető el:

Youtube: https://youtu.be/fCHripscMc8
Deezer: http://www.deezer.com/album/15377377
Spotify: https://play.spotify.com/album/3OS2gzwpNxAIdGgQGmJn7o
Bandcamp: https://bozan.bandcamp.com/album/for-your-balance-ep-vol-2
iTunes: https://itunes.apple.com/us/album/for-your-balance-ep/id1206425128

BoZaN a közösségi médiában:

Facebook // www.facebook.com/bozanofficial
YouTube // www.youtube.com/bozanofficial
Tumblr // www.bozanofficial.tumblr.com
SoundCloud  // www.soundcloud.com/bozanofficial
Instagram  // www.instagram.com/bozan_official/