2017. március 26.

s(o)unday sessions: KIES – Kaland az élet

A KIES hangos, pofátlan, odamondós – a srácok nem akarnak mély megfejtéseket, az élet egyszerű szépségére szeretnék felhívni a maguk módján. A banda még csak két éve alakult már korábban máshol is zenélő tagokból, azóta már megjelentettek egy kislemezt, egy nagylemezt, folyamatosan koncerteznek, nemrég pedig a Fonogramon Az év felfedezettje kategória jelöltjeként izgulhattak. S(o)unday sessions videónkból kiderül, nem ijednek meg egy akusztikus feladattól sem, mi pedig Kaldenekker Feri gitárosnak szegeztünk pár kérdést ennek apropóján.
unnamed-14_2.jpg

Nemrég jelöltek voltatok a Fonogramon „Az év felfedezettje” kategóriában. Meglepődtetek ezen? Milyen érzés volt?

Meglepődtünk, és tényleg igazán jól esett a jelölés. Jó érzés volt, hogy egyetlen rock zenekarként kerültünk be ebbe a kategóriába, és bele láthattunk ebbe a közegbe is.

Eléggé pörgős rockzenét játszotok. Mennyire nehéz akusztikussá átgondolni a dalaitokat, mennyire áll közel hozzátok egy lecsupaszítottabb zenei világ?

Sok esetben akusztikus gitáron írodnak a dalaink vázai, ezért nem áll távól tőlünk ez a világ. Szeretjük az ilyen féle kihívásokat.

Mit kell tudni konkrétan a dalról, amit a s(o)unday sessionsbe hoztatok?

A „Kaland az élet” címadó dala. Ez a dal az ami, a legjobban bemutatja a zenekar stílusát. Szövegileg az egyik legmélyebb mondanivalóval bíró szám a lemezen, és véleményünk szerint zenével együtt, ez fejezik ki a legtöbb érzelmet is.


Rengeteget koncerteztek. Hogyan élitek meg a sok utazást, mivel ütitek el az időt a turnébuszban?

Roppant mód élvezzük, egyre bensőségesebb magánéleti témákat érintünk a buszban az idő előre haladtával 😀 , és egyre több rap/disco/rock zenét hallgatunk, és minél hosszabb az út, annál több sör is fogy.

Épp a Depresszió vendégeként lesznek a következő bulijaitok. Ha bármilyen zenekarral mehetnétek közös turnéra, akár külföldivel is, melyik zenekart választanátok és miért?

Foo Fighters, Lower than atlantis, Violent Soho, és azért, mert mind három zenekarnak nagyon bírjuk a zenéjét, és az attitűdjét, ami körül veszi az egészet.

A KIES következő koncertdátumait itt tudjátok csekkolni!

Ha zenekarod van, és kedvet kaptál részt venni a s(o)unday sessionsben, jelentkezz bátran a soundcityszeged@gmail.com e-mail címen! 🙂