2017. május 9.

Megjelent a Meg Egy Cukorka debütáló kislemeze a Zsákutcák

A Meg Egy Cukorka egy 2015-ben alakult budapesti, háromtagú rockzenekar. Dalszövegeik miatt műfajukat könnyen azonosítják azzal, amit ma Magyarországon alterrocknak, magyaralternek hívnak, de a brit pop/rock és indie világa szintén jellemzi őket. A zenekar egyes dalokban durva punk ösztönlény, máshol pedig érzékeny bölcsész-filozófus-költő.

megegycukorka.jpg

A srácok [Hárs Barna (ének, gitár), Mihályi Dávid (basszus) és Halász Máté (dob)] első felvételüket, a Szertefoszlott című dalukat, 2016 szeptemberében adták ki, és ezzel megnyerték a Petőfi Rádió októberi Saját Zenéd versenyét. Azóta márciusban megjelent Zsákutcák című debütáló kislemezük, aminek anyagát a Konyha zenekar basszusgitárosával Haller Dániellel vettek fel. Azóta elkezdték bevenni a hazai klubokat.

Így nyilatkozott a Recorder-nek a zenekar frontembere Hárs Barna: „A lemez a Keleti Blokk egyik próbatermében készült és úgy is szól, minden hibájával és őszinteségével együtt. A srácokkal egyszerre játszottuk fel az egész lemezt, volt ahol még metronómot sem használtunk. A mai trendeknek nem biztos, hogy megfelel ez a hangzás és ez a fajta nyersesség, hiszen mindenki ahhoz van szokva, hogy rengeteg sáv szól egymás mellett, az underground műfajban pedig igen divatossá vált, hogy rengeteg pénzből és nagyon jó minőségű analóg technikával csinálnak felvételeket a zenekarok. Biztos jó dolog 10 féle mikrofont kipróbálni és szalagos magnóra énekelni, de nekünk erre még nem volt pénzünk. Az éneksávokat például demoéneknek vettük fel egy teljesen átlagos színpadi mikrofonnal és hát végül is megtartottuk őket. A Zsákutcák EP-vel az volt a célunk, hogy csináljunk pár, nagyon autentikus és őszinte felvételt, ami reprezentálni tudja azt, amit élőben produkálunk, mindenféle elfedések nélkül és azt hiszem ez sikerült is. Persze a mi erőnk még mindig élőben van. Ezzel a felvétellel még nem vehetjük fel a versenyt sok zenekartársunkkal viszont élőben egy igazi szupernova vagyunk.”

A Petőfi Rádió októberi Saját Zenéd versenyének zsűrije Kovács Ákos “Dadan” a következőket írta Szertefoszlott című dalukról:

„Magasan a legjobb dal, először azt hittem Beck Zoli kezd énekelni.”

Következő koncertek:

Május 13. – Sop-Rock Amatőr Tehetségkutató Fesztivál, Sopron

Május 26. – Gozsdu Manó Klub, Budapest

Május 27. – Dobbantó Tehetségkutató, Szarvas

Részletek mindről ide kattitnva!

Az EP-t Spotify-on is hallgahatjátok.