2017. május 19.

Lóci titkos fegyverrel Játszik

A fiatal hazai koncertzenekarok palettáján egyre erősebben érzékelhető a Lóci Játszik zenekar, akik ebben az évben már felmutathatják új nagylemezüket, a Krokodilt, az Év Felfedezettje kategória díját a Fonogram gáláról, majd lehetőséget kaptak, hogy a Nagy-Szín-Pad! elnevezésű tehetségmutató versenyen is részt vegyenek.

A Nagy-Szín-Pad! keretein belül 8 zenekar mutatja meg magát május 19-22. között az Akvárium színpadán, melyet a Petőfi tévé is közvetít.

locijatszik3kicsi_2017_credit-nagymarton.jpg

A tét a versengő zenekarok számra roppant ígéretes, hiszen aki a közönség szavazatai és a szakmai zsűri megítélése alapján elsőként végez, az összes jelentős fesztiválon valóban nagyszínpadon léphet fel. Vagyis igazi ugródeszka lehet ez a siker, ami a produkciók jövőjét jelentősen befolyásolja.

A győzelemhez nem elég a jó koncert, nagyon sokat számít az is, hogy ki hogyan, milyen kampánnyal tudja aktivizálni a már meglévő rajongó táborát, illetve hogy milyen formában képes behozni újabb hallgatókat. Lóciék már a sajtótájékozatón is jelezték, hogy igyekeznek mindent bevetni a cél érdekében.

Igazán büszkék voltunk, hogy bekerültünk a 8 jelölt közé, óriási lendületet adott, hogy a szakma beválogatott minket. Nagyon szeretnénk a végső győzelmet, így a rajongóink közül „krokodílereket” toboroztunk, hogy segítsenek nekünk a szavazat gyűjtésben, de igyekeztünk valami újszerűt is találni, így igazi heuréka pillanat volt amikor az interneten rátaláltam egy magyar cégre, akik Bcon bluetooth marketing technológiával foglalkoznak. Még egy alkalmazást sem kell letölteni, bluetooth alapon tudunk majd bárkinek a telefonjára üzenetet küldeni. Elég trendi és izgalmas dolog és nagyon bízunk abban, hogy hatékonyan működik majd ebben a számunkra fontos kampányban. – mesélte Lóci.

A kütyümániás fiatalság valószínűleg hamar felfedezi ezt a kommunikációs újdonságot is, ahogy Lóciék Krokodil című lemezének dalait is egyre többen kedvelik és dúdolják.

Az akció keretein belül a kiküldött üzenetek tartalma folyamatosan változik: lesz ingyenjegy a koncertre, fotózkodás a zenekarral, és persze miután elindul a szavazás, a megadott felületekre  navigál a kapott üzenet.

Magyarországon a használatban lévő okostelefonok 60%-a Android, vagy iOS operációs rendszert futtató készülék, melyeket átlagosan 2 évente újabbra cserélünk. Így az új technológiák hamar a felhasználók kezébe kerülnek, gyakran oly módon, hogy nincs tudomásuk készülékeik új funkcióiról. A BCONLINK szolgáltatás az egyik ilyen új technológiát (Bluetooth Low Energy 4.0) alkalmazva juttatja el az üzeneteket a felhasználók készülékeire.

A megoldás lényege, hogy több kisméretű jeladót helyezünk el amik Bluetooth jeleket sugároznak és így az arra haladó telefonokra megérkezik az üzenetünk, ami lehet egy link, vagy szlogen, stb. Fontos előnye a rendszernek, hogy a készülékek bevonása a használatba, nem követeli meg előzetesen semmilyen alkalmazás letöltését. A jelenleg használt okostelefonok 88%-a képes a Bluetooth üzenetek kezelésére. A digitalizáció útján és a gyorsan változó reklámfogyasztási szokások közepette a rendszer egy nagyon hatékony és főleg pontosan mérhető új csatornát biztosít leginkább a fiatalabb generációk eléréséhez, ahol az okostelefon penetráció gyakorlatilag 100%-os.”

A Nagyszínpados koncert részleteit ide kattintva találjátok, május 19-én este irány az Akvárium Klub!