2017. június 15.

Szív(sz)Kill – megjelent ByeAlex és a Slepp debütáló lemeze

A hazai pop és alternatív zenei körökben egyaránt népszerű ByeAlex június 9-én dobta piacra Szív(sz)Kill című debütáló lemezét. Az album 14 dalt tartalmaz, az ismert slágerek mellett vadonatúj, sosem hallott szerzemények bújnak meg a korongon, amelyet Alex együttese, a Slepp segítségével alkotott.

ByeAlex nevével négy évvel ezelőtt, a „Kedvesem” kapcsán találkoztunk először. A különc énekes-dalszerző 2013-ban megnyerte A Dalt, és így ő képviselhette Magyarországot az Eurovíziós Dalversenyen. Alex azóta megállás nélkül szállította a slágereket, emellett tavaly ősztől az X-Faktor mentoraként is osztotta az észt, új irányba terelve ezzel a már egyébként is kirobbanó népszerűségnek örvendő műsort.

Még mindig…”, „Fekete”, „Nehéz vagyok”, „Részeg” – ezek a slágerek mind megtalálhatók ByeAlex új, 14 dalos, önéletrajzi ihletésű lemezén, mely 2017. június 9-én jelent meg, és melyet zenekara, a Slepp segítségével hozott össze. Frappáns szövegek, megjegyezhető dallamok, őszinteség és humor jellemzi a Szív(sz)Killcímű albumot, melynek aktuális kiemelt dala a Lotfi Begivel közös „Bababó”.

A Szív(sz)Kill életszagú dalok anyaga. A szójáték összetett tartalmat rejt. Egyrészt utal arra, hogy a ‘szív’ történetei szólalnak meg a lemezen, másrészt, hogy ez mekkora szívás, harmadrészt pedig, hogy néha bele is halunk egy kicsit.

ByeAlex és a Slepp első nagylemeze romantikus, de keserédesen az, néha talán túl komoran is. A Szív(sz)Kill álláspontja tulajdonképpen az, hogy senki sem ússza meg a szerelmet… Így vagy úgy, de szívni fogunk vele.

A lemezbe az alábbi linken hallgathattok bele: https://Magneoton.lnk.to/Szivszkill