2017. június 24.

És délen esni kezd a lejtőkre le

A Fishing On Orfű negyedik napján megtörtént az elkerülhetetlen: a hőségtől kiszikkadt minden és mindenki felett összegyűltek a viharfelhők, és egy kiadós vihart zúdítottak ránk. Azonban voltak olyan kedvesek, hogy talán a lehető legjobban időzítettek, és a napközbeni strandolás és az esti koncertek közötti idősávot választották a lezúdulásra, így tulajdonképpen a 6 órától, illetve később induló programok minimális csúszással tudtak pörögni tegnap este is.

A közönség kedvét sem vette el a leszakadt vihar és az utána maradt kisebb sár, sőt a legtöbben talán még örültek is a kis lehűlésnek, és boldogan vetették bele magukat az estébe.fishing-8388.jpg

fotó: Hegyi Júlia Lily

Mi a Borfalunál indítottuk ezt a napot, ahol 7 körül a BABEL csapott a húrok közé. A srácoknak ugyan nemrég jelent meg angol nyelvű EP-je, a viszonylag rövid setlistet azonban nagy örömünkre inkább zömében a magyar nyelvű dalaikból állították össze, és a végére egészen szép tömeg tombolt a fiúkból zsigerileg jövő őszinte, jól összerakott rocknótákra, és az előző napokon ezen a színpadon még picit akadozó hangosításnak sem volt nyoma már szerencsére ezen az estén.

Ugyanitt néztük meg a nemrég Nagyszínpadot megjárt Jónás Veráékat. Nem bántuk meg: bármilyen zenét szerető embernek nehéz levennie a szemét Veráról, aki hihetetlenül felszabadultan és spontán tud létezni a színpadon, és ez nagyon jól áll neki.

A Jameson sátorban a Bagossy Brothers Company-ra hamar gyülekezni kezdtek a népek és pillanatok alatt igazán meglepő, sodró lendületű hangulat kerekedett. A fiúk jó formában voltak, a közönség pedig még annál is inkább. Mintha csak a zenekar saját klubkoncertjén lettek volna, minden refrénre akadt párszáz vokál a tömegből. 

 

 

m.a.csek (@m.a.csek) által megosztott bejegyzés,

 

A Kacat színpad tegnapi legkiemelkedőbb koncertjét a Péterfy Bori és a Love Band rittyentette össze, akik 10. szülinapi évükre való tekintettel a Big Bang nevű formációval érkeztek, akik nagyon látványos, és nagyon jól hangzó hatalmas dobokkal egészítették ki a produkciót. Bori megfigyeléseink szerint 4x vetette magát a közönség közé, a zenekar két új dalt is eltolt, a ráadás alatti Hideg láng, és a Bizottság-féle Szerelem feldolgozás alatt pedig rendesen kaptuk az arcunkba a rockot.

Az este levezetésére hiperkarma_193″ target=”_blank” rel=”noopener noreferrer”>Bérczesi Robi Én meg az Ének produkcióját választottuk a Tűzhözközel színpadnál. Így döntöttek sokan mások is, így az elrendezésből adódóan sajnos csak néhány szerencsés láthatta Robit, a többieknek korrekt kárpótlásul maradt a zene. Konklúzió: a fishingelők szeretik a szép és igényes népzenét. Finom, de határozott levezetés volt ez, jó ígérettel a szombati Biorobot koncertre is. 

Akárhogyan is, az idei Fishing On Orfű már elég sok jó pontot gyűjtött, ma megnézzük milyen is az a cseresznye a habos torta tetején.