2017. július 26.

Jóra nap süt (rosszra hold) – repülőrajt a MADRAPUR zenekartól

Megjelent az alt-punk-jóságnak kikiáltott budapesti MADRAPUR zenekar első kislemeze. A Jóra nap süt című virtuális korong összesen négy magyar nyelvű dalt tartalmaz, extraként pedig mindegyik számhoz készült egy dalszövegvideó is.

A hangot az Esti Kornél és a Pegazusok Nem Léteznek formációkból ismert Lázár Domokos rögzítette, aki többek között a legutóbbi Szabó Benedek és a Galaxisok vagy épp a Felső Tízezer zenekar anyagain is dolgozott.

19984138_1522720557778756_1329282879113268869_o.jpg

A koncepcióról Szabados Gábor, a zenekar egyik énekes-gitárosa mesélt nekünk:

“Azt szerettük volna, hogy a hallgató a lehető leghitelesebb képet kapja rólunk a bemutatkozáskor. Ezért kézenfekvő volt, hogy egy szimpla próbán rögzítjük az EP-hez tartozó képanyagot a közvágóhídi termünkben. Semmi smink, semmi csillogás, helyette sör és izzadás. Minden pont olyan a dalokban, mint a valóságban. Utólag visszanézve szerintem elég jól sikerült hoznunk a koncepciót. Nagy kihívást jelentett viszont, hogy playbackelve pontosan rá tudjunk játszani a saját felvételeinkre. Pogiról, a dobosunkról például kiderült, hogy az életében nem játszott még kétszer ugyanúgy egy számot, ezért nyilván gyakran belebakiztunk. Nem gondoltuk túl, de ez így van jól. Készítsétek a füzetet, lehet strigulázni a hibákat!”

A Jóra nap süt kislemezt egyébként hamarosan egy újabb négyszámos EP követi Rosszra hold címmel. Az így megjelent nyolc számot öt dal egészíti majd ki, hogy végre összeálljon a zenekar első nagylemeze, ami magától értetődően a Jóra nap süt, rossza hold címkét fogja viselni.

A frissen debütált MADRAPUR zenekarnak egyébként eddig négy koncertje volt. Kettő a fővárosban, kettő pedig a 30Y előzenekaraként Gyöngyösön és Egerben. Ha legközelebb elcsípnétek őket, akkor július 27-én este találkozhattok velük a Fogasház alagsorában található Robot Klubban a Meg Egy Cukorka társaságában.

MADRAPUR:

A MADRAPUR zenekar jelenlegi, négy tagú felállásának megalakulása 2016 legelejére tehető. Hosszas keresgélés után a srácok a budapesti Közvágóhídon találtak próbatermet, amin máig a Bohemian Betyars formációval osztoznak. Az itt megkezdett számírási munkálatok közel egy éven keresztül tartottak, ezen időszak alatt a zenekar megtalálta saját hangzását, illetve megszületett tizenöt vadonatúj dal.

2016 novemberében a tagok végre elérkezettnek látták az időt, hogy kidugják fejüket a próbaterem falai közül. Első lépésként a budapesti SOUNDCHECK tehetségkutatón mutathatták be az elmúlt év termését, ahol egészen a döntőig meneteltek. Az együttes pozitív visszajelzéseket kapott és behúzta a számukra legkedvesebb és legnagyobb értékkel bíró díjat, aminek köszönhetően a 30Y előzenekaraként léphetnek fel a tavaszi turné során. Időközben Mihalik Ábel (ex-Kispál, Drastik Putto) segítségével elkészült egy kétszámos demo-felvétel.

A demózási élményeken felbuzdulva a zenekar elhatározta, hogy 2017 elején rögzíti Jóra nap süt, rosszra hold című első nagylemezét, amin tizenhárom szám fog szerepelni. A megjelenése rendhagyó módon három szakaszból áll. A tervek szerint tavasszal kijön egy négy számos kislemez (Jóra nap süt), amit a nyár elején további négy dal követ (Rosszra hold). Nyár közepére várható a két kislemez jelképes összeillesztése, amin a már megjelent nyolc szám mellett újabb öt dal is hallható lesz, kiadva ezzel a teljes nagylemez anyagát. A stúdiózási folyamat az Esti Kornél zenekarból ismert Lázár Domokos közreműködésével 2017 januárjában kezdődött és jelenleg is zajlik.