2017. augusztus 31.

“Mi leginkább a jövőbe szeretünk nézni”

Van aki jobban, van aki kevésbé szereti a szeptembert, mindenesetre az tény, hogy ilyenkor lezárul a fesztiválszezon, cserébe viszont jönnek a jobbnál-jobb őszi koncertek.
A Quimby-t szeptember 2-án láthatjuk a Parkban, szóval szerintünk ha így indul az ősz, azzal nincsen semmi gond. Az elmúlt nyárról és a jövőbeni tervekről Szilárdnak és Dódinak tettünk fel pár villámkérdést.

quimby_2017.jpg

Rengeteget koncerteztetek idén nyáron is, sikerült azért pihennetek egy kicsit? 

Dódi: Én végigdolgoztam a nyarat, a koncerteken és a többi zenekari eseményen kívül az összes időmet egyéb zenei munkákra és a családra fordítottam. A 97 éves apámmal igyekeztem minél több időt tölteni. Képzőművészeti elképzeléseimet is elkezdtem megvalósítani, a pihenést pedig pár napos külföldi tartózkodással oldottam meg baráti körben.

Szilárd: Én májusban gyakorlatilag leköltöztem a családommal Csopakra, most cuccolunk vissza Budapestre. Mert mint az köztudott: nekem a Balaton… 

sinco_quimby_170624foo_038.jpg

Gyakorlatilag elképzelhetetlen ma már egy nyári fesztivál nélkületek. Idén ti melyiket élveztétek a legjobban? 

Dódi: A fesztiválok közül nekem a Campus Fesztivál a kedvencem, de idén a Double Rise (Torockón) volt a legszebb környezetben.

Szilárd: A Double Rise Fesztivál helyszíne engem teljesen lenyűgözött. Először jártunk ott, szívesen megyek máskor is.

Szeptember elején még tombolhatunk egyet a Parkban. Nyár-záró vagy ősz-nyitó koncertnek szánjátok inkább? 

Szilárd: Mivel mi leginkább a jövőbe szeretünk nézni, én inkább őszindító bulinak nevezném a Park-béli koncertünket.

Milyen terveitek vannak még 2017-re?

Szilárd: Ősszel is adunk még jó pár koncertet, szeretnénk méltóképp lezárni ezt az évet, utána pedig lélekben felkészülni a jövő évi Teátrum koncertekre.

Tavaly ilyentájt a Micsodaországgal volt tele az internet és Budapest utcái is. Elképesztően sikeres, látványos és különleges koncert volt. Bár szülinapi apropója volt, nem fordult meg a fejetekben egy ismétlés, ráadás?

Dódi: Igyekeztünk a nyáron az Aréna-koncertünkből sok mindent újra bemutatni a fesztiválokon.

Szilárd: Egyszerre csak egy születésnapja lehet az embernek, úgyhogy kivárjuk az újabb kerek számot, a harmincadikat és akkor durrantunk egyet ismét.

sinco_quimby_170624foo_091.jpg

Fotók: Sinco