2017. november 16.

Barkóczi Noémi és egy kis Linóleum – új EP

Barkóczi Noémi már az első, igen erős Nem vagyok itt című albumával megtalálta saját hangját, most pedig – mint azt olyan sokszor láthattuk már más szerző-előadóknál is – zenekarral kiegészülve folytatja. Linóleum című EP-jén már megszólalnak a zenésztársak hangszerei is.

linuleum_cover_1400x1400.png

Az összeállt zenekar nem épp kispályásokból áll, olyanok tagok erősítik Noémit, mint Gulyás Kristóf (dob – mïus, Hó Márton és a Jégkorszak), Günsberger Ákos (basszusgitár – Szabó Benedek és a Galaxisok, Antonia Vai) és Tóth Dóri (vokál, hegedű – Nunki Bay Starship). A négy számos anyag prodcere pedig szintén Günsberger Ákos volt: “Abból a szempontból nehéz ez a producerség, pláne, ha az ember zenekartag, hogy akkor most kié az utolsó szó? Mert lehet, hogy kitalálok valami ötletet ami szerintem az évezred legnagyobb zenei dobása, de a főhősnek nem tetszik akkor az kuka lesz. Lett egy-két ilyen dolog, akár még feszültségek is adódhatnak ebből, de ezeket el kell engedni, mert én “csak” gondozom a lemezt, nem én vagyok a szerző.”

Szövegvilágában Noémi egyébként megmaradt a Nem vagyok itt témakörénél, számomra egy erős, huszas éveiben járó fiatal nő életének skiccei. A Linóleumon azonban néha már az az érzésem, hogy kicsit kitekint a nagy egészre, a szavak dallama is szebben kirajzolódik (“vibrál a neon a linóleumon”), összeszedettebb, koncentráltabb. A zenekar pedig kétségtelenül nagyon jól áll neki, nem viszi el más irányba, hanem kifejezetten aláhúzza ezeket a mondanivalókat.

Itt hallgassátok meg, és formáljatok ti is szép, saját, önálló véleményt!

Szombat este Noémi és csapata bemutatja az EP-t a Gólyában, részletek emitt.